Vi holder lukket henover påsken, men vender tilbage tirsdag d. 11 med et svar på din låneansøgning

Grundet tekniske problemer med vores telefonsystem kan vi i øjeblikket kun kontaktes på tlf: +45 89 87 37 04, email: support@qred.dk eller på hjemmesidens chat. Vi beklager ulejligheden!

Natten mellem den 22. og 23. august, opdaterer vi vores systemer. Det kan forkomme, at man ikke kan sende ansøgninger.  Opdatering er skemalagt at vare fra kl 23.00 til kl 02.00. Hvis i oplever dette bedes i forsøge igen efter dette tidsrum.

Læs historien bag: Salt Bae (Nusr-ET)

Læs historien bag: Salt Bae (Nusr-ET)

Melisa

Country Manager Denmark
Qred
29/5/2019
4
minutter

Der er nok en del af jer der har set Rihanna og Ben Afflect i en T-shirt med print af en mand der drysser salt og hjerner. Nogen har måske også falder over hans nærmest grænse overskridende videoer på Instagram. Vi vil denne gang dykke ned i historien bag den famøse Salt Bae. Det er en historie om den lille lokale slagter, der siden hen har fået en kæde ad restauranter kaldet Nusr-ET  (Nusr-kød). Om det er et tilfælde ordet kød indgår i hans navn, ved man ikke.

Salt's Baes fortid

Nusret Gökce som er hans oprindelige navn er født i 1984 i Tyrkiet. Han blev nødt til at forlade skolen i 6. klasse, da familien økonomisk set havde svært ved at sende ham i skole. Han startede sin karriere som lærling hos en slagter og arbejdede mange timer om dagen. Han fik derefter en arbejde i en slagter-restaurant og fik en gejst for at drage ud i verden udvikle sig selv.

Det første land han besøgte var Argentina, hvor han begyndte at lære om branchen. Det indebar at arbejde i en restaurant, i en slagter samt på flere gårde. Efterfølgende vendte han tilbage til Tyrkiet og begyndte igen at arbejde på hans gamle arbejdsplads. Her fik han rig mulighed for at eksperimentere med de teknikker, han havde lært i Argentina.

For at udvikle sig yderligere tog Nusret efterfølgende til New York og begyndte at arbejde i en restaurant. Her blev han i 3 måneder. Grunden til at det kun var 3 måneder, var at han kun havde fået visum i 3 måneder. Da han kom tilbage fik han et tilbud fra en af sine bekendte ved navn Mithat Erdem. Nusret lovede, at han ville opnå stor succes og den være en god investering. Han lovede Mithat Erdem, at han ville få så meget succes, at Mithat Erdem ville blive nødt til at købe en pengetæller.

”Jeg kommer til at købe en seddeltæller til dig” (Nusret)

Han fik chancen for at åbne sin egen restaurant og opnåede stor succes. Hans første restaurant åbnede han i 2009, og på det tidspunkt havde han kun 10 borde og 10 medarbejdere, nu har han 13 restauranter og 1000 medarbejdere.

Efter succes i denne restaurant  fik Nusret en stor investor på krogen. Virksomheden Dogus Holding valgte at investere i hans virksomhed. Den første restaurant han arbejdede for (”Günaydin Et”) var  netop ejet af Dogus Holding, og det betød, at de nu ville investere i hans restaurant.

Nusret's succes

Restauranten Nusret har eksisteret i 9-10 år, men har ikke altid været ligeså populær og succesfuld.  Populariteten startede efter, han aktivt begyndte at bruge sociale medier. I starten af 2017 begyndte han benytte Instagram til at poste korte videoer, hvor han nærmest ”legede med kødet”. Nogen syntes, det næsten var vulgært, mens andre syntes han var sjov og interessant.

I kan se en af de første videoer, han lagde op her.  I denne video skærer han kødet fint ud i strimler og drysser salt på kødet på sin helt egne måde. Det er netop heraf ordet Salt Bae kommer fra.

Måden at drysse salt blev ikonisk og specielt. Han tiltrak så meget opmærksomhed, at flere kendisser bemærkede ham. Rihanna og Ben Affleck har båret hans T-shirt,  og James Corden har endda nævnt ham i hans The Late Show.  Leonardo DiCaprio besøgte hans restaurant og Nusret postede på hans Instagram, at han Leonardo Dicaprio have sagt følgende:

”Du er den næste Oscar nomineret (2017) ” (Leonardo Dicaprio)

Sælger en oplevelse ikke mad

Nusret gik fra at have en lille restaurant i 2009 til have  9 restauranter i Tyrkiet, 1 i Dubai, 1 i Abu Dhabi , 1 i Qatar, 1 Miami, 1 i New York og en på vej i London.

Det, der gjorde hele situationen speciel, var, at han udover at servere lækker mad, også solgte en oplevelse. Folk brugte/bruger tonsvis af penge på at opleve ham, og hans tjenere præsenterer og serverer maden på en unik måde.

Nok var det lidt en blanding mellem held og gode kontakter, at Nusret blev så populær, men det var ikke kun dette. Han var for det første opsøgende og modig. Han drog ud i verden uden at kende til et eneste fremmedsprog og havde kun omkring 8000 kr på sig. Han var måske ikke uddannet, men han havde gejsten til at lære og udvikle sig selv. Han investerede først og fremmest i sig selv.  Han arbejde 18 timer om dagen og kæmpede hårdt for at nå der, hvor han er nu. Derudover brugte han sociale mediers til sin egen fordel.

Læs også :" Historien bag Nintendo"

Related posts

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil