GenstartHjertet - En virksomhed med et ægte hjerteslag

GenstartHjertet er et eksempel på en virksomhed som er en velkørende bibeskæftigelse. Rudi, som ejer og stifter af GenstartHjertet hedder, arbejder som brandmand i forsvaret, og har siden 2015 sideløbende kørt sin egen virksomhed. 

Vi lærte Rudi at kende da han henvendte sig for et lån, til at dække perioden indtil at hjælpepakkerne blev udbetalt. Og vi er stolte af at bakke op om en virksomhed som også har et vigtigt budskab. 

Interessen for førstehjælp var ikke fremmede

Som aktiv brandmand på fuldtid, er førstehjælp noget der sidder Rudi nært, både udøvelsen men også formidlingen af den vigtige førstehjælp. Tanken om at starte egen virksomhed lagde ikke fjern, da han i 2015 selv var på et førstehjælpskursus, og hørte et oplæg om det er være selvstændig underviser. 

Som søn af en selvstændig skiltemaler, kendte han også til det at være selvstændig fra nærmeste hold. Selve interessen for førstehjælp startede tidligt, da han meldte sig som samarit og arbejde sammen med sin tante til sociale arrangementer og events. 

Som nyopstartede iværksætter oplevede Rudi hurtigt hvad det ville sige at være i en branche med hård konkurrence mellem kunderne. Han oplevede at nogle kunder faldt fra eller holdte sig væk grundet en af sine andre kunder. Trods hård konkurrence mellem kørelærerne som var hans primære kundegruppe i starten, havde han 14 ud af 28 af byens køreskoler. 

Når vi snakker om hvad der har været det hårdeste kommer svaret prompte: Corona. 

At finde balancen mellem at stole på sin mavefornemmelse og stole på de folk der har erfaring indenfor en branche. 

Det lærte Rudi også, i starten af corona, da ingen vidste hvad der var i vente, eller hvor lang tid corona restriktioner og tvunget lukninger ville vare. Rudi valgte derfor at følge den vejledning af fik af at de marketingsfolk han har til at hjælpe sig. For på mange måder gav det jo mening at være aggressiv i markedsføringen, så han var klar til når kunderne også var klar. 

Men corona tog desværre længere tid før at kerne kom tilbage, nemlig køreskolerne. 

I dag når Rudi holder kurser har han gerne 4 kurser om ugen, de to er kørekort kurser, og så kurserne han virkelig brænder for er dem han afholder for virksomheder. 

Han kan have op til 16 kursister af gangen, og aldersspændet er stort. Det strækker sig fra de tvungne køreskoleelever som mere ser det som en tvungen del. Mens dem der aktivt opsøger kurserne stiller flere uddybende spørgsmål. Samtidig oplever han en større efterspørgesel blandt aldersgruppen 40-50 årige. 

Når der kigges på den generelle oplysning om den livredende førstehjælpen, savner Rudi noget mere opmærksom. Som Rudi selv siger er det ærgerligt at der skal en episode som Christian Eriksens kollaps i Parken til for at der kommer opmærksomhed på et så vigtigt emne. 

 

Et godt råd til nystartede

Kig ind i de forskellige erhvervsnetværk og opsøg erhvervsnetværkene. Personligt savnede han muligheden for et mentor forløb. Spørg lokale virksomheders direktører om de vil hjæpe som mentor. 

Start småt, find ud af hvad der er need to have og hvad der er nice to have. Kan det nøjes med en mindre computer til at komme i gang, og når så pengene begynder at komme ind, så opgradere til en større. 


Ønsker du at blive klogere på den livreddende førstehjælp, og kunne hjælpe hvis du står i en situation. 

Så vil vi anbefale dig at samle dine venner, dine kollegaer, din fritidsklub, eller vejen til at få det opfrisket. 

Kontakt Rudi for et kursus der er guld værd at have, men som ingen af os håber nogensinde at få brug for. 


Del denne artikel

Related posts

Læs også