Powered by Qred

Qred stipendium

Ansøg til Qred stipendium 2024

Ansök här!

Iværksætteri skaber fremgang!

Ifølge Erhvervsministeriet står det danske iværksættermiljø stærkt og tilbyder gode muligheder for at gøre idé til virkelighed og starte egen virksomhed.

Nye virksomheder er ikke bare med til at bidrage til et dynamisk og innovativt erhvervsliv. De bidrager også til at skabe nye jobs. Alligevel er Danmark et af de lande i EU med færrest selvstændige.

Med Qred stipendium ønsker vi at skabe større fokus på iværksætteri i Danmark.

Hvem kan deltage i konkurrencen?

ALLE studerende har mulighed for at deltage i konkurrencen!

Eftersom at stipendiet har til formål at sætte fokus på iværksætteri og virksomhedsdrift, er det et krav at den afsluttende opgave omhandler disse emner. Det kan være at du sætter fokus på væsentlige problemstillinger, kommer med innovative idéer til at fremme iværksætteriet i Danmark eller noget helt tredje.

Vinderen af stipendiet vil være den som bidrager med noget helt anderledes, nytænkende eller særligt vigtigt for dansk iværksætteri.

Stipendiet har en værdi á 10.000 kr

Læs de generelle vilkår længere nede på siden.

Ansøgningskrav

Adgangskravet for deltagelse i konkurrencen er, at man skriver sin afsluttende opgave om noget der omhandler iværksætteri og/eller virksomhedsdrift.

Ansøgningen skal indeholde:

– Navn, kontakt oplysninger, uddannelsesinstitution
– Et resume, hvori du forklarer hvorfor dette emne er vigtig for dansk iværksætteri, hvordan du har valgt at belyse/undersøge det og en konklusion.
– Vedhæftet bilag der bekræfter at forfatteren(ne) er student(er) ved en dansk uddannelsesinstitution.

Læs om, hvordan vi behandler dine personlige oplysninger i vores Fortrolighedspolitik.


Ansøgningsfristen er åben indtil d. 30. april 2024.
For spørgsmål kan du skrive til: scholarship@qred.com

Ansök här!

Tidligere vindere

2023:
Sverige
Titel: Spredning af elektriske transportløsninger i landsbydele i Zimbabwe: En dybdegående undersøgelse af befolkningens rolle, udfordringer og holdbare fremtidsudsigter.


Dette års vinder opgave satte fokus på den akutte mangel, der er på tilgængelig og pålidelig infrastruktur i landsbydelene i Zimbabwe, derudover belyste den også konsekvenserne det har for særligt kvinders muligheder for at blive selvforsørgende.

Opgaven bød på konkrete indsigter og et innovative løsningsforslag om at indføre elektrisk alternativ til transport, hvilket ikke bare ville øge tilgængeligheden, men også være en bæredygtigt og holdbart.

Dette års vindere,  Fanny Söderling og Alva Jansson, gjorde sig derfor fuldt fortjent til at vinde årets Qred stipendium.

2022:
Holland
Titel: Parasitære agglomerationer: Uformel konkurrence i landlige områder i udviklingslande.Året vinder af Qred stipendiet valgte at sætte fokus på de udfordringer, som iværksættere i udviklingslande står over for, i en tid, hvor innovation står på dagsordnen i velstående lande.

Opgaven undersøger virkningen af agglomerationsøkonomier på innovation blandt små- og mellemstore virksomheder i 23 udviklingslande, og har til formål at hjælpe iværksættere med at navigere i dette komplekse miljø.

Vi er derfor stolte af at kunne tildele dette års Qeld stipendium til Albert Waterman.

2021:
Sverige
Titel: Genbrug af beton i byggebranchen


Årets vinder af Qred stipendiet skrev sin afsluttende opgave om et emne der er højest aktuelt, og særligt indenfor byggebranchen.

Med en skarpt udfordrende vinkel på byggebranchens påvirkning på miljøet, blev der rejst nogle yderst relevante kritikpunker ved det aktuelle niveau af genbrug, der desværre har plads til stor forbedring.

Opgaven bød på lige precis sådan et fokus og kritiske øjne, som vi ønskede at løfte med denne konkurrence.

Vi er derfor stolte af at kunne tildele årets Qred stipendium til Johanna Lagerlund.

Generelle vilkår

  • Vinderen af stipendiet udpeges af en jury på Qred og afgørelse er endegyldig.
  • Stipendiet er på 10.000 kr. Det samlede beløb udbetales én gang.
  • For at sikkerstille deltagernes identitet foretages en identitetskontrol af alle deltagerne. Ved at tilmeldingen accepterer man, at Qred udfører en sådan kontrol.
  • Eventuel beskatning af stipendiet betales af vinderen/vinderne.
  • ANSØGNINGSPERIODE: Tilmeldingen er åben frem til den 30. april.
  • ANSØGNING: Ansøgningen skal opfylde alle de listede krav for at kvalificere sig.
  • DELTAGERNE: Qred behandler personlige oplysninger i overensstemmelse med GDPR. Ved tilmeldingen samtykker deltagerne til at Qred behandler deltagernes personlige oplysninger. For mere information om, læs vores Fortrolighedspolitik.
Ansök nu!