Hvordan forbedrer jeg min kreditværdighed?

Når du ansøger om et lån eller køber på kredit, vil långiveren eller kreditoren som regel foretage en kreditvurdering af dig som privatperson eller din virksomhed, for at vurdere evnen til at tilbagebetale beløbet, altså din kreditværdighed. Vi deler fem tips til at opnå og bevare en god kreditværdighed. 

Hvad er en kreditvurdering?

Din eller din virksomheds kreditværdighed bestemmes ud fra en grundig helhedsvurdering af den økonomiske situation. Jo bedre kreditværdighed, desto bedre er mulighederne for at blive bevilget et lån. Der kigges blandt andet på:

 • Indkomst
 • Omsætning
 • Udgifter
 • Formue
 • Gæld
 • Livssituation
 • Betalings historik
 • Lånehistorik

Sådan forbedrer du din kreditværdighed

Tip nr. 1: Betal til tiden!

At betale regningerne til tiden er mindst lige så vigtigt som at åbne butikken hver morgen. At have en forretning som helt sporadisk har lukket, er lige så skadeligt som forsinkede betalinger. Imens det ene skader troværdigheden hos kunderne, så skader det andet troværdigheden hos långivere og kreditorer. Ud over at forsinkede betalinger kan betyde yderligere omkostninger i form af rykkergebyr, så kan det også skade din kreditværdighed og dermed betyde højere renter og dårligere lånevilkår. 

Bonustips:

 • Læg og hold et budget. Det hjælper dig med at styre, hvad pengene bruges på, og hvor meget der bliver brugt. 
 • Gør brug af autogiro. Ved at automatisere dine betalinger, kan du forebygge glemte forfaldsdatoer.
 • Indgå dialog med kreditorer eller långivere. Hvis uheldet er ude, og du oplever at økonomien bliver for stram til at du kan betale i tide, så tag kontakt til kreditorerne eller långiverne. De er nemlig mindst lige så interesserede i at finde en holdbar løsning. 

Tip nr. 2: Hold dig til planen

Dit budget er lidt ligesom en slags GPS for din økonomiske rejse. Med de rette koordinater fra starten af, vil du have en god fornemmelse for, hvor vejen går hen, og bedre forudsætninger for at håndtere uforudsete forhindringer på rejsen. 

Økonomisk stabilitet er afgørende for din kreditværdighed og de lånevilkår, som du vil blive tilbudt. 

Tip nr. 3: Overvåg dine kontoudskrifter

Gennemgå dine kontoudskrifter regelmæssigt. Se det som at have en finger på pulsen, når du gennemgår aktiviteterne på kontoen, da det giver dig et indblik i den aktuelle status på økonomien, gør dig i stand til at korrigere eventuelle fejl, og hjælper dig med at se, hvor der kan eller endda bør spares. 

Tip nr. 4: Lån ansvarligt

Det første er ikke altid det bedste! Er det tid til at optage et lån, så sørg for at undersøge markedet og, hvad de forskellige långivere kan tilbyde af vilkår og renter. Vi har delt en række tips til at sikre dig det bedste erhvervslån til din virksomhed her. Hvis du ikke orker at læse den, kan vi afsløre, at en tommelfingerregel er, at beløbet som du låner aldrig må overstige den indtjening, som lånet skal være med til at generere. 

Glem heller ikke at du altid har mulighed for at forhandle. Lav din research forud for snakken med långiveren, så du kan argumentere for bedre lånevilkår og lavere renter, og vær forberedt på at gennemgå din betalingshistorik, budget og forretningsplan. 

Du kan selvfølgelig også ansøge om et virksomhedslån hos os. Hos Qred tilbyder vi virksomhedslån op til 2 millioner, og eftersom at alt foregår digitalt, kan du ansøge i dag og have pengene allerede i morgen!

Tip nr. 5: Hold dine kunder glade

Nu tænker du måske at vi fisker, men tilfredse kunder er: 

 • Tilbagevendende kunder
 • Velbetalende kunder
 • Ambassadører

Alt sammen essentielt for din forretning. De betaler nemlig ikke bare for en god service, ydelse eller produkt. De afgør, om du har en stabil omsætning, profit og dermed din kreditværdighed. 

Derfor er det en god idé at lave løbende kundeundersøgelser, og være lydhør overfor behov og ønsker, som du har mulighed for at imødekomme. 

Hvor kan jeg se min kreditvurdering?

Besøg RKI’s database, KreditStatus, som giver dig mulighed for at tjekke din kreditværdighed. 

Del denne artikel

Related posts

Læs også