Kundefortælling: Mød Rene stifter af 24 sportspræmier og emblemer

Rene er stifter og ejer af 24 sportspræmier og emblemer tilbage i 1993, og i dag Danmarks største leverandør af præmier, medaljer og pokaler. De levere lige fra hundeudstilling til store idrætsstævner for børn. I dag beskæftiger han 4 medarbejder i sin produktion ude industrikvarteret i Hårlev.


Rene startede sin rejse som selvstændig efter at han som terapeut på et behandlingscenter importerede årsmønter til at fejre milepæle i sin udvikling inden for bl.a ædruelighed. Den gang hed det sig at når man omsatte for mere end 10.000 kr. om året skulle lade sig moms registrere. Lige som han rundet momsregistrering, begyndte han at få henvendelser fra andre foreninger om han ikke også havde medaljer. Han startede i den forbindelse med at lave en samarbejdsaftale med en anden medalje leverandør i området, som han købte dem af og solgte videre, og på den måde blev virksomheden startet.

Rene har ligesom mange andre erhvervsdrivende oplevet store tab under corona, i forbindelse med at stort set alle arrangementer har været aflyst forsamlingsforbud. Typisk leverer han pokaler og medaljer til idrætsstævner hvor 1.000 - 1.500 børn hver skal have en medalje for at have deltaget. I dag levere han til 80 % af alle danske idrætsforeningerne. 

Selv under corona har han formået at holde gejsten oppe, forblive positiv og motiveret. Med tanken på at når corona er over at han så igen kan se glæden i øjnene på de børn som modtager hans medaljer og pokaler. Og nu ser han frem til at det hele igen er begyndt at åbne op, og han igen kan begynde at se frem til at virksomheden skal vokse igen. 

Udfordringerne under en pandemi 

Det er helt tydligt når man snakker med Rene at han brænder for hans virksomhed, og at han ikke en eneste dag under corona har haft lyst til at stoppe har da også været med til at bære ham igennem et hårdt år. 

Også hjælpepakkerne han har haft mulighed for at søge har hjulpet ham til lige at dække bunden i det hul han er kommet ud med. Her møder man fuldforståelse for måden hjælpepakkerne har fungeret, som Rene siger: De har givet til bunden, men har hjulpet samfundet så godt det nu engang kan, så der er lidt til alle. 

Skal der prikkes lidt til Rene lyder det sig også at det største problem har været ventetiden på hjælpepakkerne. 

Hver gang der blev åbnet op for en hjælpepakke har han haft mulighed for at søge for to måneder, der har så været en sagsbehandlingstid på 4-5 måneeder. Det han har haft brug for er en her og nu udbetaling, hjælpepakkerne har skulle dække de regninger der ikke kunne vente længere. Rene oplyser at han havde haft brug for en optimistisk tilgang som nærmere hed: 

Nu giver vi de midler som der er behov for, og så må det efterfølgende blive tilbagebetalt. 

Lånet fra Qred er særligt blevet brugt imellem udbetalingerne af hjælpepakkerne. 

Oplevelsen med Qred og et Qred Erhvervslån

Banken er og har altid været konservativ. Nogen gange skal man måske bruge 100.000 meget hurtig og der er jeg villig til at betale lidt mere for det, og det så ikke er så omstændigt hele vejen igennem. Da jeg henvendte mig fik jeg en sludder med jer, det hele så fint.  Så bruger jeg jer som sparringspartner når det hele skal gå lidt hurtig og engang imellem kan bankerne godt være lidt tunge at danse med. 

Og det har du som erhvervsdrivende ikke tiden til, så hellere betale prisen og så have en god rygdækning. 

Med lånet fra Qred har det i særlig grad været med til at dække de huller der er mellem hjælpepakkerne bliver udbetalt. Det har været en stor hjælp. 

Jeg vil til hver en tid anbefale Qred, jeg vil ikke gøre mig klog på hvad der er relevant for en anden virksomhedsejer at bruge et lån på. 

Jeres kundeservice og venlighed er bare til pil op af, altid fleksibel og hjælpsomme. 

I ser mulighed frem for begrænsning. Hvis man skal være sortseere, så er forskellen på jer og en bank at I går ind for udvikling og bankerne går ind for afvikling. Bankerne ser altid problemer i alting, hvor I ser mulighed for udvikling, og det har man brug for som erhvervsdrivende. Indkomst kommer ikke altid et fast system, men så kan det være at i en periode vælte det ind, og så er der lidt mindre at gøre med en anden gang. 

Det at I har hjulpet mig da jeg havde behov, betyder også at jeg gerne hjælper efterfølgende, I var der bare. 

Har du et godt råd til en der drømmer om at blive iværksætter?

Skulle jeg have gjort noget anderledes havde jeg sparet mere sammen inden jeg startede, og ikke sat huset og alt andet over styr som jeg valgte at gøre. En sund virksomhed vil jeg starte med at have noget kapital selv. Og så få to kroner ind hver gang der gives en krone ud. 

Det vigtigste er service, jeg værdsætter god service. Det er kun hvad der er vigtig for kunderne der gælder, hvad kunderne skal bruge og hvornår er det vigtigste hvis virksomheden skal blive en succes. For det er vi ikke vant til i dag, der er derfor med til at skabe mersalg. Det er service og det kunderne spørger efter som vi indretter os efter.

Læs også her vores 8 tips til en iværksætter

Del denne artikel

Related posts

Læs også