7 krav du bør stille din revisor

Uanset om du har en revisor eller en specifik regnskabskonsulent, der forvalter dine regnskaber , er der syv krav, som du bør stille til den, der håndterer din virksomheds regnskab.

1.Regnskabet bør være proaktiv

Du er fuldt ansvarlig for at styre din virksomhed og få den daglige forretning til at køre rundt. At holde styr på dit regnskab er yderst vigtigt for at få overblik og ikke misse sine forpligtelser. Det handler på daglig basis om have nogle rutiner, som vil gøre det lettere for dig selv på den lange bane. Det er vigtigt, at din revisor holder dig opdateret, og giver dig feedback og tips til, hvordan det kan forbedres for at opnå et bedre regnskab.

2.De bør kende til nye regler og være eksperter

Du kan med fordel vælge et lidt større revisionsfirma, der har al ekspertise internt, dvs. sige de har direkte adgang til eksempelvis advokater, forbindelser i banker etc. På den måde kan du undgå uforudsete omkostninger i tilfælde af, det for eksempl skulle blive nødvendigt med bistand fra en advokat. Ud over den eller de personer, der er ansvarlige for dit regnskab, bør de også være eksperter på skat, virksomhedsstruktur, KPI'er (nøgletal), intelligente finansfunktioner, moms og revision.

Der er bureauer, der er gode til bogføring og få den daglige drift til at køre rundt, men hvis du vil finde en virksomhed, der kan navigere, hvis virksomheden udvikler sig hastigt og/eller give dig et bedre og større billede af virksomhedens nuværende og fremtidige situaiton, skal du foretage dig lidt mere research for at finde den rigtige revisor. Bed om et forslag til en analyse af din økonomiske situation for et bedre indblik i revisorens kompetencer, og hvad de vil kunen tilbyde dig.

3.De bør have en transparent pris

Mange virksomheder bliver fakturet med nogle hundrede kroner i de fleste måneder, mens der i andre måneder kan være en faktura på flere tusinde kroner grundet årsregnskab eller lignende. Det bedste vil kunne være at aftale en fast pris, eller aftale et loft på beløbet. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser.

Kom gerne selv med forslag til, hvordan I kan lette kommunikationen og arbejdet for at holde omkostningerne nede. Angiv også klare deadlines og rutiner som argument for at bede om en lavere fast pris - forudsat at du holder din del af aftalen!

4.De bør kunne fakturere dig til tiden!

Ironisk nok er det ikke ualmindeligt, at en regnskabsvirksomhed er dårlig til at sende deres egne fakturaer ud til tiden. Still også krav på at få månedlige fakturaer, og få dem i god tid. Hold dig væk fra at blive faktureret årligt - især hvis du ikke har en fast pris for ydelserne. på den måde har du et bedre overblik over dine omkostninger.

5.De skal kunne lave professionelle rapporter, tabeller og grafer

I nogle tilfælde kan du og din virksomhed være forpligtet til at levere professionelle og grundige rapporter, tabeller, grafer og forretningsplaner. Det er for eksempel ofte tilfældet, hvis du ansøger om et erhvervslån fra en traditionel bank eller er på jagt efter nye investorer.

6.De bør få styr på din private økonomi

Hvis de ikke allerede har tilbudt at tage sig af din privatøkonomi, er det noget, du med fordel kan forhandle dig til. Du vil takke dig selv, når du har meget travlt med arbejdet, men også prøver at få styr på dine egne lån, skatteopgørelser og fakturaer. Derefter kan du også få flere tips om, hvordan du styrer dine private finanser i forhold til selskabets, simpelthen fordi de har et bedre indblik. Derudover vil din personlige økonomi ofte hænge sammen med virksomhedens. Det er jo for eksempel tilfældet, hvis du ejer en  især hvis du har en enkeltmandsvirksomhed.

Tips! Læs artiklen ”5 gode råd, sådan undgår du at din virksomhed går konkurs”

7.De skal underrette dig, når du har brug for finansiering

Personen eller personerne, der forvalter virksomhedens økonomi, bør med rimelighed, især efter noget tid, kende virksomhedens indtægter, udgifter og pengestrømme og dermed have en god ide om, hvordan fremtiden ser ud. Var højsæsonen ikke så god, som du havde forudsagt? Var lavsæsonen rekord lav i år? Har du investeret i noget i det sidste, der kan påvirke virksomhedens likviditet i fremtiden?

I sådanne tilfælde bør regnskabsfirmaet fortælle dig, at du bør finde en finansieringsmulighed.

Om Qred Erhvervslån

Hvis du derfor har brug for en midlertidig behov for likviditet, er Qred Erhvervslån muligvis en løsning for dig. Størstedelan af vores kunder bruger vores erhvervslån til netop mellemfinansiering og driftskapital. Ofte oplever vi, at der er behov for et erhvervslån, fordi de har leveret en ydelse, service eller varer, som de først får betaling for senere, og i perioden frem til betaling er likviditeten presset. Og hos Qred Erhvervslån betaler man kun for lånet i de måneder, man rent faktisk har lånet. Vi har ingen renter, men det vi kalder en månedsafgift. Det er en fast pris, du betaler pr. måned, du har lånet.

At tage et erhvervslån fra os er hurtig, sikkert og nemt. Sådan fungerer det:

  1. Ansøgningen tager 1 minut
  2. Du vil bliver kontaktet af din personlige sagsbehandler indenfor en time
  3. Pengene udbetales samme dag
  • Intet opstartsgebyr
  • Ingen binding
  • Ingen skjulte omkostninger

Erhvervslån gjort nem for iværksættere!

Alt held og lykke med din virksomhed og revisionen
/ Qred  

Del denne artikel

Related posts

Læs også