Lån ansvarligt - Gode råd om lån til erhverv

Virksomhedslån kan virke som den mest oplagte måde at finansiere din forretning. Bliv klogere på, hvilke overvejelser du bør gøre dig inden du vælger at optage et virksomhedslån.

Hvad er et erhvervslån?

Lån til erhverv er et lån, der udelukkende må optages af en virksomhed med et aktivt CVR-nummer. Ofte er der ganske løse rammer for, hvad pengene må bruge på, men det er et krav at det er i virksomhedsøjemed og ikke til privat forbrug.

Hvor kan jeg få et erhvervslån?

De fleste virksomhedsejere har stået i en situation, hvor det kan synes nødvendigt at optage et erhvervslån. Til eksempel kan virksomheders likviditet nemt blive presset i tilfælde af vækst, manglende betaling fra kunder eller lavsæsoner etc. I sådanne tilfælde kan et erhvervslån være en løsning, men som i alle tilfælde, når man optager et lån, så er der én god huskeregel: Lån ikke mere end du behøver.

Hos Qred Erhvervslån er det vores fornemmeste opgave at kunne hjælpe danske små og mellemstore virksomheder med at vækste og drifte virksomheden. For os er det også vigtigt, at vi sikrer os, at vi rent faktisk hjælper virksomhederne med finansieringen og ikke mindst sikrer os, at låneudgivelsen foregår forsvarligt og ansvarligt.

For pengene du låner, skal selvfølgelig betales tilbage. Derfor opfordrer vi alle låntagere til at være realistiske. Nedenfor giver vi dig en række gode råd til, hvad du skal tænke over, før du optager et lån.

Tænk dig om

Gennemgå alle dine muligheder og være godt forberedt, før du ansøger om et erhvervslån. Tænk på, om du virkelig er nødt til at optage et lån, eller om du har andre muligheder. Kan du for eksempel bede en kreditor om udsættelse af betaling? Har du nogle debitorer, du kan bede om forudbetaling, inden din vare eller seri ce leveres? Se gennem dine indtægter og udgifter.

Gennemgå dine omkostninger

Det er vigtigt, at du går igennem alle dine udgifter og undersøger, om der er steder, hvor du har mulighed for at skære ned. Det kan være alt fra for høj husleje, abonnementer du ikke bruger, for dyre eller for mange forsikringer etc. Overvej, om det du betaler for rent faktisk er nødvendigt - og ikke mindst prisen værd. At reducere sine udgifter er en god måde at undgå at skulle optage et erhvervslån.

Opsparing vs lån  

Det kan være, at det ville være en billigere løsning for dig, hvis du kan formå at spare op i stedet for at optage et lån.

Læs alt det med småt

Selvom teknologien i dag har gjort det langt nemmere at optage lån nemt og hurtigt, så kan det ikke understreges nok at inden, du sætter din underskrift, så skal du have fuldstændig styr på, hvad kreditaftalen indebærer. Vær sikker på, du du har fuldt indblik i, hvad lånet rent faktisk koster dig. Det er nemlig ikke nok blot at sammenligne på renten, for hvad koster oprettelsesgebyret dig? Betaler du en afgift for at indfri lånet tidligt? Og hvor ofte tilskrives renten?

Indgå i en forhandling med långiver

Du har fået et tilbud, men måske samme långiver i virkeligheden ville give dig en bedre pris, hvis du forsøger at forhandle lidt om prisen. Det er i hvert fald forsøget værd, og du har i virkeligheden ikke noget at tabe, hvis du spørger om en bedre pris.

Ansvarsfuldt lån

Hos Qred har vi en ansvarlig lånepolitik, som betyder, vi altid foretager en grundig kreditvurdering af hver enkelt ansøger. Både for vores egen - men ikke mindst også for virksomhedsejerens skyld, er det vigtigt for os, at virksomheden kan betale lånet tilbage.

En del af vores ansvarlig långivningspolitik indebærer, at vi indgår i en dialog med virksomhedsejeren, ligesom vi også indsamler tiltrækkelig med information og data om virksomheden. Disse data er med til at give os en bedre forståelse for virksomhedens økonomiske situation, hvilket i sidste ende betyder, at vi endnu bedre kan matche virksomhedens behov og give låntagere den bedst mulige aftale.

Läs også ”Ansvarsfuldt lån”

Del denne artikel

Related posts

Læs også