Importordningen

Foretager du fjernsalg med varer importeret fra lande uden for EU, som sælges til forbrugere inden for EU? Så kan det være en god idé at blive klogere på Skats frivillige særordning, Importordningen, der gør det nemmere for dig at indberette og betale moms for import. 

Hvad er importordningen?

Importordningen er særordning i Skats Moms One Stop Shop for varer fra lande uden for EU. Ordningen gør det nemmere at importere varer samt at indberette og betale momsen af de varer, du sælger via fjernsalg. Det vil sige varer som du sælger til private forbrugere i EU, og som sendes direkte til køberen fra lande uden for EU. 

Du kan derfor ikke bruge Importordningen ved forsendelse af varer, der opbevares og sendes fra lande inden for EU. 

Hvordan fungerer Importordningen?

Ved at indberette og betale momsen af dine fjernsalg af varer importerede fra lande uden for EU, direkte i Moms One Stop Shop, sparer du dine kunder for ekstra udgifter i form af moms og gebyr, når de modtager deres varer. Dette gælder dog kun forsendelser under 150 euro. 

Tilmelding i Importordningen

Alle* afgiftspligtige virksomheder, der foretager fjernsalg af varer importerede fra lande uden for EU, hvor forsendelsen ikke overstiger 150 euro, kan benytte sig af Importordningen. 

Før virksomheden tilmeldes Importordningen: 

  • Skal den registreres som importør hos Erhvervsstyrelsen. Ved registreringen tildeles virksomheden automatisk et EORI-nummer (virksomhedens CVR-nummer med DK foran). 
  • Skal den være momsregistreret på Virk 

Begge dele kan gøres her.

Når din virksomhed tilmeldes, tildeles den et IOSS-nummer, som skal bruges ved forsendelser. Dog må IOSS-nummeret ikke fremgå synligt på forsendelserne (pakker/kuverter). Husk at dit IOSS-nummer er fortroligt og bør ikke deles med uvedkommende. 

(*Vær opmærksom på at der er særlige regler for virksomheder der ikke har hjemsted i EU eller ikke er etablerede med et forretningssted i EU, samt virksomheder med hjemsted i Norge. Læs mere på skat.dk.) 

Læs mere om, hvordan du tilmelder din virksomhed Importordningen i Moms One Stop Shop her

Hvornår bruges IOSS-nummer?

Du bruger dette IOSS-nummer, når du laver toldangivelser for forsendelser, hvilket gør det lettere for Toldstyrelsen at se, at momsen for forsendelserne afregnes i Moms One Stop Shop. 

Hvilke varer indgår ikke i Importordningen?

Du kan ikke bruge Importordningen ved salg af varer som alkohol og forarbejdet tobak, da disse er pålagt punktafgifter. 

Hvorfor afvises min tilmelding i Importordningen?

Din virksomhed kan blive afvist af følgende årsager: 

  • Virksomheden er dobbelt registreret
  • Virksomheden er i karantæne fra ordningen
  • Virksomheden opfylder ikke betingelserne for at være registreret i Danmark

Sådan afmelder du virksomheden i Importordningen

Ønsker du at afmelde din virksomhed udfyldes blanket 31.050 med den relevante årsag. Dette skal gøres inden den 10. i måneden efter ændringen i din virksomhed. Bemærk at du fortsat kan foretage fjernsalg med varer importeret fra lande uden for EU, selvom du er afmeldt Importordningen i Moms One Stop Shop. 

Har du brug for hjælp med finansieringen?

Qred Bank hjælper små- og mellemstore virksomheder med finansiering af alt fra daglig drift, nyt udstyr, cashflow og meget andet. Ansøg i dag og få pengene udbetalt inden for en time.

Del denne artikel

Related posts