Grønne lån - En bæredygtig omstilling

En bæredygtighed i din virksomhed er både godt for pengepungen og for miljøet. Læs hvordan du som mindre virksomhed kan være med på den grønne omstilling. 

Bæredygtighed er kommet for at blive

Bæredygtighed er for alvor på dagsordenen, både hjemme hos familien Danmark og blandt politikerne på Christiansborg. Forbrugerne er helt enkelt blevet langt mere bevidste om sine købsvalg, og hvordan de påvirker miljøet. 

Brug det i din markedsføring

Du som virksomhed kan drage nytte af dette, gennem at markedsføre jer som en forretning der tænker på miljøet. Del, hvordan I har valgt at bruge mere bæredygtige materialer, hvordan i genbruger, hvordan I sorterer restaffald eller noget helt fjerde. Det behøver ikke engang at være dyrt og kompliceret. Brug for eksempel sociale medier til at informere jeres følgere, og det skader heller ikke at genbruge de samme opslag. 

Slå konkurrenterne

Konkurrencen om kundernes tid og penge er hård, og det gælder om at være på forkant. Så kom i gang med den grønne omstilling i dag, så du står stærkere ved målstregen. Forestil dig den købsklare kunde, der vejer imellem dig og din konkurrent. Dit grønne tiltag kan være tungen på vægtskålen, som sikrer dig salget. 

Kig på din branche

Undersøg, hvad der rør sig i din branche. Hvad gør konkurrenterne og tag inspiration fra større virksomheder. Bliv opmærksom på, hvad kunderne efterspørger og hvilke tendenser der er på markedet. 

Gennemgå virksomhedens materialeforbrug

Er der mulighed for at pakke produkterne anderledes eller med mere bæredygtige pakningsmaterialer? Findes der alternative råvarer og ressourcer på markedet? Hvilke energibesparende tiltag kan I indføre i produktionen? 

Hvad sker der efter et salg?

Kan I vejlede kunderne i at bruge mindre af gangen? Så sparer de jo penge og på miljøet samtidigt. Kan I tilbyde reparation af produkterne, for at mindske køb-og-smid-ud-spiralen? Kan I tage imod kundernes restprodukter og tom emballage, for at sikre en bedre sortering.

Der er uendeligt mange muligheder, når det kommer til grønne tiltag, og her kan det være godt at huske ordsproget: mange bække små gør en stor å. 

Her slår vi igen et slag for at bruge det i markedsføringen. Har I skiftet emballagen ud? Tilbyder I nu reparation? Tager I nu imod tomme forpakninger? Så ty til alle jeres kommunikationskanaler med noget à la “VI ER BLEVET GRØNNERE!” eller “VIDSTE DU AT VI NU TILBYDER…?”. 

VIDSTE DU AT…

Qred bank er en grøn virksomhed

Nu tænker du måske “hvordan dælen kan en bank blive mere grøn?”. 

Hos Qred har der været stort fokus på den grønne omstilling. 

Blandt andet ved at: 

  • Opfordre de ansatte til at cykle eller gå til arbejde
  • Indføre affaldssortering
  • Valgt klimaorienterede leverandører

Billigere lån til bæredygtig omstilling

Qreds grønne lån til erhverv skal udelukkende bruges på miljøforbedrende investeringer i  virksomheden. Vores grønne lån bruges for eksempel på:

  • Finansiering af elbil
  • Miljøforbedringer i bygninger
  • Udbetaling til solcelleanlæg
  • Installation til varmepumpe
  • Udskiftning af emballage materiale

Start din grønne omstilling i dag og ansøg om et grønt lån her

Del denne artikel

Related posts