Kundefortælling: Nordic food service tilbyder mad i høj kvalitet

Virksomhedsejerne Simon og Morten driver catering virksomheden Nordic Food Service i Vejle. Til dagligt beskæftiger de 16 medarbejder og bespiser 800 mand hver dag til frokost. Derudover hyrer de 4-6 vikarer ind i spidsperioder, som julefrokosterne kan skabe.

Morten startede i virksomheden i starten af 2021, hvor de begge begyndte at fokusere mere på udviklingen af Nordic Food Service. 

Morten og Simon var venner inden de startede på at drive virksomhed sammen, i dag finder de deres styrke i at have hver deres fokus områder. Udviklingen sker i fællesskab, men Simon driver køkkenet med hård hånd, og modtager stor ros fra Morten i hans evne til at have overblikket og evnen til at lave god mad. Mens Morten selv har fokus på det administrative. De kommer derfor også fra vidt forskellige baggrunde, mens Simon har arbejdet rundt på flere af Vejles kendte restauranter, har Morten beskæftiget sig med projekthåndtering i nogen af de store virksomheder. 

Efter Morten er kommet til, er der også kommet mere fokus på det som virksomheden er god til. Nemlig frokostordninger til virksomheder. Det betyder, at de over den seneste tid har skåret en del af deres private selskaber fra, til fordel for at opsøge flere erhvervskunder. 

Det var også i forbindelse med udviklingen og søgningen på nye kunder, at virksomheden kom til Qred efter et erhvervslån.  

Corona

Under corona formåede virksomheden at holde status quo. I dag mener de at det skyldes at ledelsen var omstillingsparat og så muligheder frem for begrænsninger. I praksis betød det, at da alt lukkede ned, begyndte Nordic Food Service at levere mad ud af huset i stedet for store selskaber. 

Da corona slap sit hård tag i Danmark i sommeren 2021 begyndte de to venner også at se en øget interesse i det de kunne tilbyde. I takt med at folk begyndte at komme tilbage til virksomhederne, skabte det igen en masse efterspørgsel på frokostordninger, og for at de to ejere Morten og Simon kunne blive ved med at sige ja, var de nødt til at investere. De havde altså brug for en ekstra likviditet, så de kunne følge med efterspørgslen og sige velkommen til flere kunder. 

Det var derfor vigtigt, at det var let og hurtigt for de to ejere at ansøge og opnå likviditet, her var Qred behjælpelig. Fra Morten lyder det at prisen på erhvervslånet de fik, er rimelig set fra virksomhedens øjne, når han tænker på hvad mer omsætningen er blevet. 

Det at drive egen virksomhed

De to venner er enige om, at de der siger det kun er sjovt at drive egen virksomhed lyver. De har begge kone og børn, og er enige om at der jævnligt er dårlig samvittighed, når de indimellem prioritere virksomheden fremfor noget andet. Dertil er de også begge enige om, at noget af det bedste ved at være selvstændige er muligheden for fleksibiliteten. 

I hverdagen står de i mad os og damp for at adskillige medarbejder rundt i trekantområdets virksomheder kan få frokost, derfor er lysten til at komme hjem og skal lave hverdagsmad også lille. Og Simon er ikke bleg for at indrømme at han gerne tyer til takeaway, og Morten er stor fan af måltidskasser. 

Fremtiden 

I dag er de efterhånden ved at nå en maks kapacitet, i forhold til hvor mange folk virksomheden kan bespise fra det køkken de er i idag. I dag har de fast 4 biler der kører med mad, og de ser allerede i dag at en ekstra bil vil kunne betale sig. I dag har de ekstern kølecontainer til at stå uden for deres lokaler, så de har et sted at opbevare maden fra den er færdig til bilerne køre ud med det. De køber ind fra dag til dag, så til trods for at de hver dag bespiser 800 mand, har de endnu ikke stordrift fordel, men det er ønsket og målet inden for de næste år at skal kunne flytte til større lokaler, så der er nok køle muligheder og nok opbevaring. 

Del denne artikel

Related posts