Kom godt i gang med egen virksomhed

Kom godt i gang med egen virksomhed

Sanne Holmvang

Marketing Manager, Danmark
5/1/2022
3
minutter

Historisk set er et nyt år også ensbetydende med ny begyndelse. For mange betyder det at de overvejer deres erhvervsliv, og januar er derfor en af de måneder på året hvor der skabes flest nye virksomheder. 


Vi tager dig her med igennem nogle af de vigtigste punkter for at komme godt igang med din virksomhed.


Før du starter

Din virksomhed og din drøm om at være iværksætter bygger altsammen på en ide. Start derfor med at få styr på hvad din ide er, og test den. Derefter bør du beslutte dig for hvad din strategi er for at dine kommende kunder finder din virksomhed. 

Hvad at have lavet denne del grundig og gennemarbejdet, vil de efterfølgende processer blive væsentlig nemmere og hurtigere at gennemføre.

Gode spørgsmål at stille dig selv i denne fase er: 

  • Hvad er dit produkt?
  • Hvad skiller dig ud fra de andre på markedet? 
  • Hvad er dine styrker? 
  • Hvad er dine svagheder? 


Økonomi

Få styr på din økonomi, både i din virksomhed men også privat. Start med at lægge et budget for din virksomhed, og find ud af hvor meget du kan tjene på dit produkt. 

Overvej hvordan du prisfastsætter dit produkt, prisen skal produktionsomkostninger, faste omkostninger i virksomheden og markedsføring og på sigt også din løn. 

Derudover så skal du finde ud af hvor mange penge du har privat du er villig til at smide ind i virksomheden for at starte op, men også hvor længe du reelt set kan gå uden der er til løn i din virksomhed. 

Når alle dine budgetter er på plads, skal du gøre op med dig selv om du har økonomien til at gøre det selv eller om du skal ud at finde investering. Og i såfald hvilken type investering. 


Læs også vores indlæg om at låne ansvarligt


Formel etablering 

Når hele din forretningsmodel er på plads og du har styr på økonomien er du klar til at registrere din virksomhed så du formelt kan kalde dig virksomhedsejer. 

Først skal din virksomhed registreres på virk.dk her får du et CVR-nummer som er identitets nummeret på din virksomhed. Ved at have gennemtænkt det grundlæggende i din virksomhed inden du begynder at registrere den, er du sikker på at du får den oprettet mest korrekt fra starten.

Efterfølgende skal du også huske at søge om en NemKonto til virksomheden sammen med NemID/MitID således at du kan modtage vigtig post fra det offentlige i din virksomheds eboks. 

På Virk er der også en guideliste over den formelle registrering så man husker det hele, den findes her. Husk der må beregnes sagsbehandlingstid.

Related posts

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil