Hvilke muligheder er der hvis jeg ikke kan betale mit udestående?

Hvilke muligheder er der hvis jeg ikke kan betale mit udestående?

Sanne Holmvang

Marketing Manager, Danmark
28/2/2020
4
minutter

Alle kan komme ud for tilfælde hvor økonomien har det svært. Hvis det sker når du skal betale af på lån eller har faktura til forfald, kan det let lede til inkassoinddrivelse mod dig og din virksomhed. I værste fald kan det lede til konkurs. Derfor bør du tænke over de her 9 tips, hvis økonomien er lidt stram.

 1. Kontakt din långiver
  Har du et lån uanset om det er privat eller i virksomheden, så bør du altid kontakte din långiver hvis du har problemer med at betale det aftalte. Så vil du typisk kunne lægge dit lån om på den sådan måde at det bliver muligt for at indbetale på lånet. Ni ud af ti gange vil din långiver kunne hjælpe dig, hvis du bare holder planen, rækker ud hvis du har problemer, og svarer på henvendelser du modtager. At stikke hovedet i sandet kommer ikke til at gavne dig.
 2. Få overblik over faste udgifter
  Sidder du med høje fasteudgifter som lokale, bil, abonnementer eller andet? Se da om du kan få nogen af udgifter ned. Forhandle med din udlejer til dine lokaler, og se om du kan finde billigere løsning for dig og din virksomhed. Det kan ske der kan findes en løsning hvis du har problemer med dine normale udgifter.
 3. Skip unødvendige udgifter
  Spar på dine øvrige udgifter, som at købe nyt tøj, udstyr, gå i biografen og lignende. Find på alternativer til det du gerne vil, og vent lidt med at investere i nyt udstyr.
 4. Sælg de ting du ikke bruger mere
  Har du ting privat eller i virksomheden, der bare ligger og samler støv? Sælg det på de sociale medier eller den blå avis, mulighederne er mange, og det kan give dig en lille kapital indsprøjtning indtil næstegang du får betaling for en service eller vare.
 5. Gå igennem dine egne faktura
  Har du udskrevet faktura som dine kunder ikke har betalt? Prøv at kontakte dem, se om I kan finde en løsning så de begynder at få indbetalt, og så det er fordelagtigt for begge parter.
 6. Søg nye kunder
  Læn dig ikke blot tilbage og vent på at kunderne kommer til dig, opsøg dem og skab aktivitet i din virksomhed på den måde. Lav forskellige tiltag for at fange folks opmærksomhed, det kan være demoer eller gratisprøver, det kan også være et aftenevent med grillede hotdog. Led efter nye steder at vise dine produkter, det kan godt være effekten, ikke er der på kort sigt, men at den først viser sig på lang sigt.
 7. Netværk
  Led efter mulige samarbejdspartnere der kan hjælpe dig. Det kan være en lokal virksomhed der kan fungere som en partner, men husk et samarbejde skal gå begge veje.
  Kig derfor på partnerskaber og samarbejdspartnere der kan hjælpe dig. Det kan være noget så lidt som at have dine visitkort liggende i butikken, eller en virksomhed der har komplimentere produkter til dig.
 8. Få hjælp fra venner og familie
  Tal om dine udfordringer. Du kan ske at blive overrasket over hvor mange gode råd du får fra de personer rundt omkring dig. Det kan være at det eneste der skal til er at de kan kigge på virksomheden og dine aktiviteter med friske øjne. Der skal 3 skridt til at komme ud af en træls situation. Den første er ikke at skamme sig over det, den anden er at tale om det og den tredje er at agere. Jo hurtigere du kommer fra første til tredje skridt jo hurtigere kommer du ovenpå igen.
 9. Slap af
  Stress fungerer som en ond cirkel. Stress skaber mere stress Mange iværksættere lever med stress og det er almindeligt med stressrelateret sygedage blandt selvstændige. Lær at håndtere stress, og bed om hjælp inden det bliver for meget for dig.

TIPS! Fem gode råd: Sådan undgår du, at din virksomhed går konkurs!

Som du nok har opdaget, handler de fleste punkter i større eller mindre omfang om kommunikation. Hvad end det er kommunikation med långiver, kunder, kollegaer, familie eller venner.

God vind fremover med din virksomhed

/Teamet på Qred

Related posts

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil