Den AI-drevne långiver Qred er klar til at blive Europas nyeste bank

26/5/2023

Qred, den hurtigst voksende fintech-virksomhed i Sverige, er stolte over at kunne meddele, at de har fået fuld licens til at drive bankvirksomhed. Virksomheden ansøgte i oktober 2022, og ansøgningen blev godkendt på kun syv måneder.

Stockholm, 25. maj 2023 - Qred, som fire gange i træk er blevet anerkendt på Financial Times' liste over Europas hurtigst voksende virksomheder, har fået tildelt en fuld banklicens af det svenske finanstilsyn (SFSA). Ved hjælp af sin egen AI-drevne finansiering platform har Qred siden etablering i 2015 udstedt over 100.000 lån til små virksomheder i Norden og Benelux-regionen, hvilket har gjort det muligt for Qreds kunder at skabe over 30.000 nye job. 

"Banklicensen markerer endnu en vigtig milepæl, da vi kommer tættere på den drøm, vi havde, da Qred startede for otte år siden. Jeg er meget tilfreds med, at ansøgningsprocessen har været så effektiv og gnidningsløs. Som bank kan vi yderligere fremskynde en europæisk ekspansion af vores tjenester, da de markeder, der kræver en banklicens, nu er tilgængelige." siger Emil Sunvisson, CEO hos Qred. 

Ved at sikre sig en banklicens kan Qred ekspandere sine tjenester i hele EU og tilbyde opsparingskonti med konkurrencedygtige renter. Som følge heraf vil Qreds finansieringsomkostninger blive reduceret sammenlignet med den nuværende finansieringsstruktur, hvilket kan give kunderne bedre vilkår.

"At blive en bank er en del af den plan, vi har formet sammen med Nordic Capital. Vi vil nu fortsætte vores hurtige og profitable vækst, mens vi udfordrer de traditionelle banker med nemmere og smartere produkter til små virksomheder i hele Europa", fortsætter Emil. 

Advokatfirmaet Hammarskiöld & Co har bistået Qred i licens processen.

Om Qred

Qred blev grundlagt i 2015 af iværksættere for iværksættere, og er nu Sveriges hurtigst voksende fintech-virksomhed ifølge Financial Times. Qred har leveret profitabel vækst fra starten, og er markedsleder i Norden med Sveriges mest tilfredse kunder ifølge Trustpilot. Med aktiviteter i Sverige, Finland, Danmark, Holland, Belgien, Norge og Brasilien har Qred udstedt mere end 100.000 erhvervslån til små virksomheder. Et fuldautomatisk og selvudviklet kredit scoringssystem gør det muligt for Qred hurtigt og konkurrencedygtigt at give virksomhedsejere den kraft, de har brug for til at vokse.

Author

Sille Larsen
Marketing Lead Danmark
Qred
sille.larsen@qred.com

Navigation