Lunar Way lancerer erhvervslån i samarbejde med fintech-virksomheden Qred 

11/8/2019

Et nyt samarbejde mellem neobanken Lunar Way og fintech-virksomheden Qred skal give mindre og  mellemstore virksomheder hurtigere og bedre adgang til finansiering. 

Forretningsplaner. Budgetter. Revisorattesterede årsrapporter. Perioderegnskaber - og måske værst af  alt – lange behandlingstider. Har du som virksomhedsejer ansøgt om et erhvervslån, har du med al  sandsynlighed oplevet, hvor besværlig en proces det kan være hos de traditionelle banker. 

Det skal et nyt samarbejde mellem de to bankudfordrer Lunar Way og Qred gøre op med. For nu bliver  det nemlig muligt for Lunar Ways business-brugere at ansøge om et erhvervslån hos Qred direkte  gennem Lunar Way-appen. 

“Som iværksætter har jeg selv oplevet, hvor besværligt det kan være at være erhvervsdrivende  bankkunde, og hvor vanskeligt det kan være at blive godkendt til finansiering. Det er ikke alene  unødvendigt. Det er også hæmmende for virksomhedernes vækst. Det er ambitionen, at vi med det  initiativ kan fortsætte med at støtte iværksætterånden i Danmark yderligere,” siger Emil Love Sunvisson,  medstifter og CEO hos Qred. 

Qred blev stiftet i Stockholm 2015 med visionen om at gøre det lettere for små og nystartede  virksomheder at få adgang til finansiering. På blot fire år har Qred allerede hjulpet mere end 8000  virksomhede, og tjenestens succes i Danmark og det øvrige Skandinavien kan tilskrives Qreds  teknologiske tilgang til långivning.  

Qred har udviklet en automatiseret og effektiv låneplatform, der bruger samme data som bankerne til  at fastslå om en virksomhed kan godkendes til et lån, men inddrager samtidigt utraditionelle kilder i  kreditvurderingen såsom for eksempel virksomhedens Facebook-profil, anmeldelser på Trustpilot, geo data, fakturabetalinger, regnskabsdata og e- mailadresser.  

Også hos Lunar Way er man glade for at kunne gøre det lidt nemmere for deres Business-brugere at  kunne få hjælp med finansieringen, hvis et kamera pludselig går i stykker, en ovn bryder sammen eller  Business-brugerne støder på andre uforudsete omkostninger, som kan være en hindring for at drive  deres forretning. 

“Det er ikke mere end fire år siden, at Lunar Way selv stod som en helt ny start-up. Vi kender selv til de  udfordringer, der kan være, som selvstændig, og derfor vil vi gerne hjælpe vores brugere med at få løst  deres problemer hurtigt, så de kan komme tilbage til det vigtige - nemlig at styre deres forretning,” siger  Morten Sønderskov, COO i Lunar Way. 

Det er Lunar Ways ambition at skabe en finansiel markedsplads for brugerne, hvor de kan få tilbud fra  en lang række forskellige finansielle aktører, og samtidig styre hele deres økonomi, direkte gennem  Lunar Way-appen. Samarbejdet med Qred er derfor det seneste i en række af nye partnerskaber Lunar  Way har indgået. 

Blandt andet tilbyder bankappen lån til private gennem Basisbank, forsikring gennem Tryg og snart også  investeringer i samarbejde med Saxo Bank, og Lunar Way Business-brugere har allerede adgang til  integrationer med regnskabsprogrammerne Dinero, Billy og e-conomic.  

“Mange af vores seneste partnerskaber kommer vores private brugere til gode, og derfor er vi rigtig  glade for at kunne tilbyde vores Lunar Way Business-brugere et nyt samarbejde om erhvervslån  sammen med Qred, da lån er et produkt brugerne længe har efterspurgt,” siger Morten Sønderskov.

Fakta: Sådan fungerer Qred  

Qred tilbyder en alternativ og fleksibel løsning til erhvervslivet. Virksomheder kan låne op til  500.000 kroner i op til 18 måneder. Der betales hverken oprettelsesgebyr eller renter, i stedet  kan tilbagebetalinen sammenlignes med en abonnementsløsning. Der betales nemlig et fast  gebyr pr. måned, man har lånet. Det betyder, at man kun betaler gebyret i de måneder, man  rent faktisk har lånet, ligesom at virksomheden hver en tid kan indfri lånet uden  omkostninger. 

  

Om Qred 

Qred er en Fintech scale up, grundlagt i Stockholm i 2015 med visionen om at gøre det lettere  for små og nystartede at få adgang til finansiering. Med en ny teknologisk tilgang til långivning  er det lykkedes os at udfordre de traditionelle forretningsmodeller indenfor finansiering til  virksomheder, og i dag er vi markedsledende i Skandinavien, består af et dedikeret team på  mere end 40 personer, opererer i fire lande og vokser fortsat med ambitionen om at være  SMV’ernes foretrukne alternativ til hurtig, sikker og komfortabel finansiering. Læs mere:  qred.dk 

Om Lunar Way 

Lunar Way er en dansk fintech-virksomhed, der via sin bank-app tilbyder forbrugsoversigt,  interaktivt budget, opsparing, lån, Danmark højeste % på indestående, gratis gebyrfrit kort, og  konto og meget andet. I 2018 blev Lunar Way tildelt en AISP-licens og – som de første i  Danmark – en PISP-licens af Finanstilsynet, og det betyder, at fintech-virksomheden nu har  tilladelse til at agere som et betalingsinstitut. I december 2018 lancerede Lunar Way i Sverige,  og i februar 2019 i Norge. Lunar Way har mere end 100.000 brugere i Skandinavien og byder  +12.000 nye brugere velkommen hver måned. Bank-appen har desuden nogle af de bedste  anmeldelser i deres kategori på Trustpilot, i App Store, Google Play og på Facebook. Bag Lunar  Way står blandt andre it-iværksætter Ken Villum Klausen, bestyrelsesformand Henning Kruse  Petersen, der også er tidligere koncerndirektør hos Nykredit, samt forhenværende formand  for Finansiel Stabilitet. Derudover er tidligere Danske Bank-chef J.P. Neergaard, samt Tuva  Palm, tidligere CTO og CPO hos Nordnet Bank og chef i Klarna, også en del af Lunar Ways  bestyrelse. Tidligere adm. direktør i Nordea Kredit, Peter Smith, trådte i starten af 2019 til  som CBO i Lunar Way. Virksomheden har 90 ansatte fra Danmark, Norge og Sverige, fordelt  på to kontorer i Aarhus og København, og åbner snart hubs i Stockholm og Oslo. 


Author

Sanne Holmvang
Marketing Manager, Danmark
sanne.holmvang@qred.com

Navigation