Erhvervskredit- hvad er det?

Driftskredit, erhvervskredit eller kassekredit – kært barn har mange navne. En kassekredit er velegnet til din virksomhed, når du gerne vil afværge et ujævnt cash flow.

Hvad er erhvervskredit?

En erhvervskredit- også kaldet driftskredit eller kassekredit for virksomheder, er en kredit, som betyder, at virksomheder når som helst har mulighed for løbende at låne penge op til en vis grænse.

Virksomheden betaler så en rente for den del af kreditten, som udnyttes. Renten på en erhvervskredit eller kassekredit for virksomheder varierer meget fra bank til bank, ligesom den fastsættes afhængig af virksomhedens kreditværdighed.

En erhvervskredit er en aftale med en finansiel institution, som fastsætter en maksimal grænse for kredit, og låntageren har så mulighed for at anvende intet, alt eller en del af kreditten.

Virksomheden kan bruge lige så lidt eller lige så meget af kreditten, som man har brug for – så længe den maksimale kreditgrænse ikke overskrides.

Hvornår skal man bruge en erhvervskredit?

En kassekredit kan være en god ide, hvis der skulle opstå et midlertidigt behov for likviditet.

En almindelig måde at imødekomme disse udsving i cash flowet er ved at skaffe en såkaldt driftskredit eller erhvervskredit.

En erhvervskredit giver virksomheden mulighed for til eksempel at købe de ressourcer, man har brug for til at opfylde kortsigtede mål.

Hvordan kan man anvende en erhvervskredit?

Mange virksomheder bruger erhvervskreditten til at øge sin kapital. Driftskreditten er først og fremmest tænkt til at hjælpe virksomheden med at med sin likviditet på kortsigt og ikke en langsigtet finansiering. En driftskredit bruges normalt til kortsigtede driftsbehov, for eksempel til at dække løn, når man rekrutterer, når du vil forøge varelageret før julesalget, har brug for mere kapital for at kunne levere på en stor ordre eller afværge sæsonudsving.

Er en erhvervskredit en god låneform?

Det ideelle er naturligvis at have sparet penge op, men har man ikke pengene, er en erhvervskredit et godt alternativ. En erhvervskredit kan hjælpe dig med at imødekomme kortfristede behov som for eksempel indkøb af varer, lager eller øvrige driftsomkostninger. Ved korrekt anvendelse kan en erhvervskredit hjælpe dig med at få din virksomhed med at vokse.

En af fordelene ved en erhvervskredit, hvis du sammenligner med et traditionelt lån, er at du kun betaler for den del af kreditten, du udnytter.

Hvordan kan min virksomhed få en erhvervskredit?

Det kan være svært at få en erhvervskredit fra banken. Hvis du har en nystartet virksomhed eller har haft betalingsanmærkninger, kan du søge om almindeligt erhvervslån uden krav på sikkerhed. Sørg for, at du kan betale kreditten tilbage til tiden.

Mange virksomheder finder alternative finansieringsmuligheder online, som for eksempel Qred, der hurtigt og uden besvær kan bevilge erhvervslån til små nystartede virksomheder og virksomheder, som ikke har en høj kreditværdighed.

Mens banker ikke altid er villige til at bevilge et erhvervslån til virksomhed med lav kreditværdighed, så kan du ansøge om et erhvervslån hos Qred hurtigt og enkelt via vores automatiserede proces. Det betyder, du får hurtigt svar på din låneansøgning.

Heading