Kreditkort små virksomheder

At få et kreditkort som privatperson er sjældent et problem, men for virksomheder kan det være mere besværligt. Desværre.

Kreditkort er en kredit

Årsagen til at det er så svært for virksomheder at få et kreditkort er, at banker ikke vil give kredit til små virksomheder. Og et kreditkort er det samme som kredit. Så enkelt er det desværre.

Banken vil være sikre på, de tjener penge på afgifter og ikke løber en risiko. Desværre så er risikoen størst, når virksomheden er lille eller nystartet.

Kreditkort små virksomheder

Hvordan fungerer et kreditkort

Et kreditkort kan sammenlignes med en driftskredit eller kassekredit. Når virksomheden handler med kreditkortet betales omkostningerne ikke direkte, men samles på en faktura, som for det meste forfalder hver måned. På den måde har virksomheden 45 dage gratis lån til alle indkøb.

Hvordan tjener banken penge på et kreditkort?

De forhandlere, som tager imod betalingen, betaler en afgift til kortudgiveren for hvert køb. Ofte kan afgiften være så høj som 2-3 procent af den handlede beløb, og ind i mellem kan afgiften være op til 5 procent – det gælder for eksempel for American Express. Det er altså en stor omkostning for sælgerne at tage imod betaling med kreditkortet. Desuden er der en større risiko for, at kortet er stjålet, og det påhviler sælgeren at dække for den omkostning.

Desuden betaler du ofte en kortafgift til banken, plus at de tjener mange penge, hvis din virksomhed ikke betaler til tiden.

Hvad er renten på kreditkort til virksomheder?

Hvis din virksomhed betaler regningen til tiden, er der oftest ingen rente. Men skal du ikke kunne betale til tiden, eller vælger at udskyde regningen, så kan du ofte risikere at betale en rente på 10-25 procent.

Hvilke alternativ findes der?

Hvis du ikke vil have et kreditkort med høje afgifter, og hvor du stiller personlig garanti, så kan du ansøge om et erhvervslån. Hos os kan din virksomhed låne op til 250.000 kr, og pengene udbetales allerede samme dag.

Heading