Salt Bae - Et drys med salt der gik viralt

Salt Bae - Et drys med salt der gik viralt

Melisa

Country Manager Denmark
Qred
29/5/2019
3
minutter

Har du hørt om den tyrkiske slagter, kok og restauratør, som har åbnet en kæde af luksus steakhouse - men som er mest kendt for metoden, han bruger til at krydre sit kød? Vi dykker ned i historien bag den famøse Salt Bae.

Hvem er Salt Bae

Salt Bae, hvis borgerlige navn er Nusret Gökce, kommer oprindeligt fra Tyrkiet og startede sin karriere ganske tidligt som lærling hos en slagter for at hjælpe sin familie med økonomien. Hans passion for kød og kunsten ved slagteri motiverede ham senere til at tage ud i verden for at udvikle sin viden og erfaring. 

Navnet Nusr-ET betyder faktisk Nusr-kød, men om det er tilfældet, vides ikke. 

“Jeg køber en pengetæller til dig”

Hans første rejse gik til Argentina, og det var her, drømmen om at åbne en restaurant opstod. 

Hans nye ambition tog ham til New York i tre måneder for at få erfaring inden for restaurationsbranchen. Årsagen til, at det kun blev tre måneder, var, at det var længden på hans visum. 

I 2009 vendte Nusret tilbage til Tyrkiet og var klar til at åbne sin første restaurant. Det blev muligt med en investering fra en bekendt. Nusret lovede, at det ville blive en stor succes og forsikrede sin ven om, at det var en god investering med en varsel om, at hans ven ville blive nødt til at købe en pengetæller. 

Hvad der startede som en enkelt restaurant med 10 borde og 10 medarbejdere, er i dag blevet til 13 restauranter spredt over hele kloden og med mere end 1.000 ansatte. Vi gætter på, at pengetælleren blev flittigt brugt. 

Salt Bae

Som så mange andre valgte Nusret at eksperimentere med sociale medier. Her postede han korte videoer, der viser, hvordan han skærer kødet og salter det på en meget unik måde. Mens nogle syntes, at det var vulgært, synes andre, at det var sjovt og interessant. 

Videoen, der gjorde hans måde at salte på ikonisk, gik viralt, og blev postet den 7. januar 2017. Den har mere end 10 millioner views på Instagram, og det var denne, der gav Nusret kaldenavnet Salt Bae. 

Salt Bae spiller på kombinationen af referencen til krydderiet og et slangudtryk for baby. Derudover kan Salt Bae også forstås som et akronym for “Salt Before Anything Else”. 

Måden,han drysser salt på, tiltrak endda opmærksomhed fra flere af Hollywoods kendisser, hvilket har resulteret i at navne som Rihanna og Ben Affleck har båret en t-shirt med hans billede på, og at han er blevet nævnt på The Late Show med James Corden. Han er blandet andet blevet booket til at lave mad for navne som David Beckham, Leonardo DiCaprio og DJ Khaled. 

Med en knivspids held og et drys netværk

Det, der gør Salt Bae specielt, er, at han ikke blot serverer lækker mad. Han sælger også en oplevelse, og selv de ansatte på hans restauranter serverer maden på en unik måde. 

Hans succes må siges at være en kombination af held og gode kontakter, samt et vovemod uden lige. Med kun 8.000 kr. på sig, drog han ud i verden uden at kende til et eneste fremmedsprog. Og selvom han ikke havde en egentlig uddannelse, havde han en gejst for at lære og udvikle sig. 

Og skulle du selv få lyst til at få en Salt Bae oplevelse, kan du besøge en af hans restauranter her: 

  • Ankara
  • Bodrum
  • Marmaris
  • Istanbul
  • Dubai
  • Abu Dhabi
  • Doha
  • Jeddah
  • Miami
  • New York
  • Mykonos
  • Boston
  • Dallas
  • Beverly Hills
  • London

Hvis du er en af de få, som endnu ikke har fået set den famøse video, så kan du gøre det her.

Related posts