International kvindedag - Iværksættere I Danmark

Iværksætteri er ikke en bestemt uddannelse, du kan blive iværksætter med nok så forskellige baggrunde. I Qred værner vi om de iværksætterer, lige nu ser vi en tendens til at procentdelen af kvindelige iværksættere stiger inden for Qred kunder.

I forbindelse med kvindernes internationale kampdag den 8. marts har vi hos Qred valgt at kigge lidt nærmere på 4 kvindelige iværksætter i Danmark som kommer fra forskellige baggrunde.

Diamant dronningen Katarine Pitzner

Danmarks diamant dronning  Katarine Pitzner blev introduceret til diamant verdenen af sin far., da hun var 17 år.  En dag viste Katarines far hende en 5 karat diamant, og det var den dag hun blev fascineret af diamanter. Den dag i dag sidder hun stadig i denne branche og er en succesfuld iværksætter. Inden for diamantmarkedet er hun en af de anerkendte navne, og har været med i flere diamant investeringsseminarer.

Sophie Trelles-Tvede

Den unge iværksætter Sophie Trelles Tvede har opfundet hårelastikken der ligner en telefonledning “Invisibobble” hedder mærket. Hun har som 17 årig opnået success og tjent sin første million. Hun var træt at elastikker som altid trak hår med når hun tog elastikken ud af håret.  Nu har hun over 17 ansatte og hendes produkter bliver solgt i over 40 lande. På trods af hendes far er en succesfuld iværksætter har hun formået uden den store hjælp, at opnå stor success som kvindelig iværksætter.

Andrea Elisabeth Rudolph

Mange har hørt hendes navn når det blev præsenteret på TV som programmets vært. I 2006 ventede hun sit første barn, og det blev vendepunktet for hende. Hun tog her en test og fandt ud af at hendes krop slet ikke var så fri for kemikalier. Hun besluttede sig derfor for at starte virksomheden Rudolph Care som er en serie af produkter uden skadelige og hormonforstyrrende stoffer. Og siden er antallet af produkter bare vokset.

Andrea Elisabeth Rudolph var et kendt ansigt på forhånd men i et interview med Ane Cortzen i Succes Kriteriet fortæller hun hvordan det ikke altid var en fordel. Her fortæller hun også at hun søgte erfaring udefra, da hun var klar over at hun ikke selv havde forstanden på plejende produkter.

Frederikke Schmidt

I 2014 vendte hun hjem fra Firenze, efter at have været med til at designe sko for bl.a. Ferragamo og MaxMarra, for at tage en bachelor i Marketing og efterfølgende starte sit eget brand. Og det gjorde hun. Brandet Roccamore er højhælede sko med fokus CSR og god komfort. CSR interessen kommer til udtryk ved at Frederikke Schmidt har valgt at hendes sko skal udelukkende produceret af koskind der kommer fra kødindustien, farven får hun fra de forskellige modehuses rester. Dermed kan farven på produkterne variere en smule, og alle produkter kommer med en historie.
Frederikkes tanke er ikke dum, den har taget hendes virksomhed fra at sælge 700 par sko i 2016 til turde drømme om en omsætning på 100 mio i 2021.

Hver 4. iværksætter er kvinde

I Danmark og vores nabolande er hver fjerde iværksætter kvinde dette vil vi gerne sætte fokus på engang imellem. Fælles for alle iværksætter er at de har en ide de brænder for, og ønsker at gøre noget mere ud af.

Del denne artikel

Related posts

Læs også