Vi holder lukket henover påsken, men vender tilbage tirsdag d. 11 med et svar på din låneansøgning

Grundet tekniske problemer med vores telefonsystem kan vi i øjeblikket kun kontaktes på tlf: +45 89 87 37 04, email: support@qred.dk eller på hjemmesidens chat. Vi beklager ulejligheden!

Natten mellem den 22. og 23. august, opdaterer vi vores systemer. Det kan forkomme, at man ikke kan sende ansøgninger.  Opdatering er skemalagt at vare fra kl 23.00 til kl 02.00. Hvis i oplever dette bedes i forsøge igen efter dette tidsrum.

Hvordan kommer man ud af Ribers Kredit Information (RKI)

Hvordan kommer man ud af Ribers Kredit Information (RKI)

Melisa

Country Manager Denmark
Qred
27/7/2019
3
minutter

Hvad er RKI  

Ribers Kredit Information - også kaldet RKI, er et register, man kommer i, hvis man ikke betaler sin regninger. Det er som oftest inkassoselskaberne, der registrerer personer, som ikke har betalt deres regninger på vegne af kreditorerne.  Virksomheder kan også registreres som dårlige betalere. Hermed kan kreditinstituttet, telefonselskaber, og andre der sælger varer på kredit tjekke personer, og se om de er kreditværdige et lån eller en kredit.

Man ender dog ikke bare som registreret i RKI uden videre. Flere betingelser skal være opfyldt, før en person eller en virksomhed kan registreres i RKI. Fx er reglen at man skal have modtaget 3 varsler. Derudover må personen, der bliver varslet med registrering i Ribers, ikke have nogen indsigelser. Du kan læse mere om reglerne her.

Du skal altså i en længere periode nægte at betale beløbet, før man kan registrere dig eller din virksomhed til RKI.

Der er årligt ca. 200.000  personer der er registreret i RKI, og det drejer sig ca. om 65.000 kr pr. person. Statistikerne fra Experian viser dog, at der er færre og færre registreret i RKI siden 2015.

Hvad bliver registreret brug til ?

Det kan være, du tænker ,”Jeg er i RKI og hvad så ?”, men det betyder rent faktisk, at mange andre virksomheder ikke vil give dig ”kredit”. Faktisk kan det være svært at få lov til at tegne noget så simpelt som et telefonabonnement. Det påvirker altså din kreditvurdering. Hvis du er registreret i RKK, er det et udtryk for, du ikke har overholdt en eller flere tidligere betalingsaftaler og altså et udtryk for du er en dårlig betaler. Og mange virksomheder vil da afvise at give dig eller din virksomhed et lån eller kredit. Til eksempel vil en bilforhandler fx kræve, at du betaler kontant, og de vil altid kræve up front betaling.

Læs også ” Sådan øger du din kreditværdig som virksomhedsejer”

Sådan kommer du ud af RKI

Heldigvis kan man også komme af med sin registrering i Ribers Kredit Information.

  • Betalt det skyldige
  • Indgå en afdrags ordning med dine kreditorer

Derudover er det vigtigt at du nævner overfor dine kreditorer, at de skal huske at fjerne registreringen.

  • 5 års reglen. Ifølge persondataloven er registrene forpligtet til at slette anmærkningen efter 5 år. Man må nemlig ikke opbevare personfølsomme data i over 5 år. Derfor bliver registreringen fjernet. Man hæfter dog stadig for gælden. Det er altså ikke gælden, der forsvinder, men blot registreringen, hvilket betyder, at andre ikke kan se, at du har gæld.

Bisnode Debitor Registret

Derudover er der et andet register i Danmark, kaldet Bisnode Debitor Registret, det fungerer på samme måde som RKI og de samme regler er gældende. Der er op til kreditor/inkassoselskabet at bestemme hvor man registrere skyldner som dårlig betaler.

I Danmark er det ikke staten, der sørger for at have et register, og der er derfor ikke veto på registreret.

Du kan læse mere om det debitor registeret her

Related posts

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil