Vi holder lukket henover påsken, men vender tilbage tirsdag d. 11 med et svar på din låneansøgning

Grundet tekniske problemer med vores telefonsystem kan vi i øjeblikket kun kontaktes på tlf: +45 89 87 37 04, email: support@qred.dk eller på hjemmesidens chat. Vi beklager ulejligheden!

Natten mellem den 22. og 23. august, opdaterer vi vores systemer. Det kan forkomme, at man ikke kan sende ansøgninger.  Opdatering er skemalagt at vare fra kl 23.00 til kl 02.00. Hvis i oplever dette bedes i forsøge igen efter dette tidsrum.

Guide: Sådan er reglerne for sygedagpenge for selvstændige

Guide: Sådan er reglerne for sygedagpenge for selvstændige

Melisa

Country Manager Denmark
Qred
3/4/2019
2
minutter

Selvstændige og iværksættere er på mange måder samfundets superhelte, men er dog trods alt ikke beskyttet fra at kunne blive ramt af sygdom. I dette blogindlæg gennemgår vi reglerne for sygedagpenge for selvstændig erhvervsdrivende.

Kan jeg få sygedagpenge penge som selvstændig?

Ja. Som selvstændig har du ret til at få udbetalt sygedagpenge af kommune, hvis du ikke kan arbejde grundet sygdom. Du har også ret til sygedagpenge, hvis du er kommet til skade, og derfor er ude af stand til at arbejde.

Hvilke betingelser skal jeg opfylde for at have ret til sygedagpenge som selvstændig?

For at få udbetalt sygedagpenge, vil du som udgangspunkt kræve, at du bor i Danmark og betaler skat af din indtægt her i landet. Du skal desuden opfylde følgende betingelser:  

  • Du har drevet selvstændig virksomhed inden for de seneste 12 måneder
  • Du skal have drevet selvstændig virksomhed i væsentligt omfang. Det vil sige, at du skal have arbejdet i mindst 18,5 om ugen

Hvor meget kan jeg få i sygedagpenge?

Medmindre du har tegnet forsikring, kan du først få udbetalt sygedagpenge efter to ugers sygdom. Hvor meget du får udbetalt afhænger af virksomhedens indtægt. Du kan dog maksimalt få udbetalt 4.355 kr. (2019) pr. uge i sygedagpenge.

Hvor længe kan jeg få sygedagpenge?

Det gælder som hovedregel, at du maksimalt kan modtage sygedagpenge i 22 uger inden for en periode af ni måneder. Dog kan denne periode forlænges, hvis for eksempel du er under lægebehandling, en læge har vurderet din sygdom er kritisk Når du igen raskmelder dig, kan du ikke længere modtage sygedagpenge.  

Skal jeg tegne en forsikring for at have ret til sygedagpenge?

Nej. Du har ret til sygedagpenge efter to ugers sygdom uanset om du har en forsikring eller ej. Hvis du tegner en frivillig forsikring kan du dog allerede modtage sygedagpenge tidligere end efter to ugers sygdom. En sådan forsikring kan tegnes hos udbetaling Danmark. Læs mere om det her.

Tip! Læs også om barselsreglerne for selvstændige

Related posts

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil