Vi holder lukket henover påsken, men vender tilbage tirsdag d. 11 med et svar på din låneansøgning

Grundet tekniske problemer med vores telefonsystem kan vi i øjeblikket kun kontaktes på tlf: +45 89 87 37 04, email: support@qred.dk eller på hjemmesidens chat. Vi beklager ulejligheden!

Natten mellem den 22. og 23. august, opdaterer vi vores systemer. Det kan forkomme, at man ikke kan sende ansøgninger.  Opdatering er skemalagt at vare fra kl 23.00 til kl 02.00. Hvis i oplever dette bedes i forsøge igen efter dette tidsrum.

Guide: Google Ads for begyndere

Guide: Google Ads for begyndere

Melisa

Country Manager Denmark
Qred
26/2/2019
10
minutter

Dette indlæg er skrevet af Björn, som er vores Google Ads specialist hos Qred. Björn har flere års erfaring med Google Ads, og i blogindlægget her deler han ud af sine bedste tips og tricks til, hvordan man bedst opbygger en konto.

Hvad er Google Ads?
Google Ads, der frem til i sommer hed Google Adwords, er blandt andet de tekstannoncer, som kommer frem i toppen af søgeresultaterne. Visningen af din annonce er gratis, men til gengæld betaler du et beløb, når en bruger vælger at klikke på din annonce.

Sådan tilrettelægger du en Google Ads kampagne
Opbygningen af en god og rentabel Google Ads kampagne kan være ret kompliceret, især hvis du har begrænset eller ingen erfaring fra tidligere. Jeg vil i dette blogindlæg forsøge at gennemgå, hvordan du opbygger en god struktur for en Google Ads kampagne, samt hvilke elementer, du bør overveje, når du sammensætter en kampagne for første gang.

Som det første skal du beslutte dig for, hvilke type af kampagne, du vil lave. Oftest starter virksomheder med en klassisk søgekampagne, dvs. at annoncerne fremkommer i toppen af søgeresultatet, som beskrevet ovenfor, når der søges efter noget specifikt i Google. Og den er type af Google Ads kampagne, jeg vil gennemgå dette blogindlæg.

Sådan fungerer annoncegrupper
Som et led i din kampagne, skal du lave en eller flere såkaldte annoncegrupper. En annoncegruppe er af Google defineret således “En annoncegruppe indeholder en eller flere annoncer, der er målrettet mod et delt sæt søgeord.” Du kan lave lige så mange annoncegrupper, som du ønsker.

Jeg anbefaler, at du organiserer dine annoncegrupper ud fra de søgeord, du har tænkt dig at bruge. Med andre ord: Hvert søgeord, du har til hensigt at bruge, skal have sin egen annoncegruppe og sit eget sæt annoncer, som vil være skræddersyet til hvert søgeord.

Lad mig illustrere det med et eksempel:
En virksomhed vil gøre brug af følgende tre søgeord:

Søgeord 1
Søgeord 2
Søgeord 3

Det betyder således, at der for hvert søgeord skal skabes en annoncegruppe, som indeholder en af disse søgeord, som igen vil have tilpassede annoncer, der kun er til, når nogen søger på et af disse søgeord. Det hele kan illustreres som følger:

Nu hvor vi har et overblik over, hvordan strukturen vil fungere, så vi kan begynde med at oprette den første annoncegruppe. Jeg anbefaler, at annoncegruppenavnet er identisk med det søgeord, det skal indeholde. På denne måde får du et bedre overblik over, hvilken annoncegruppe, der er knyttet til hvilket søgeord.

Søgeord
Det næste skridt er at tilføje dine søgeord til denne bestemte annoncegruppe. Dog skal de tilføjes i tre forskellige formater;  eksakt match, sætningsmatch og modificeret bredt match.

Eksakt match betyder, at dine annoncer kan vises på søgninger, hvor folk har søgt nøjagtigt på dit søgeord eller lignende variationer af det. Således skal søgningen nøjagtigt matche det søgeord, du angiver - dog med overbærenhed for stavefejl, tastefejl og andre afvigelser,  der ikke påvirker intentionen med søgningen.

Specialtegn: [søgeord 1]

Eksempel søgeord: [køb blomster]
Eksempel søgninger: køb blomster, køb blomster, køb blomst, kop blomst, køb blomst

Sætningsmatching betyder, at dine annoncer kan vises på søgninger, hvor folk har søgt efter en sætning eller lignende variationer af sætningen. Således kan søgningen indeholde dit valgte søgeord sammen med et andet ord, der enten er før eller efter dit søgeord. Dog vises annoncerne ikke, hvis søgningen indeholder et ekstra ord i midten, eller hvis ordene i sætningen har en anden ordre.

Særlige tegn: "søgeord 1"

Eksempel søgeord: "køb blomster"
Prøve blomster: køb blomster nu, køb blomster hjem levering, køb blomster online, shop køb blomster, køb blomster København

Modificeret bred matching betyder, at dine annoncer kan vises ved stavefejl, relaterede søgninger eller andre relevante variationer af dit søgeord, men ikke i synonymer, i modsætning til et almindeligt, bredt matchet søgeord. Søgningen kan også indeholde dine valgte søgeord i forskellige ordrer.

Specialtegn: +nøgleord +1

Eksempel søgeord: +køb +blomster
Eksempel søgninger: Køb røde blomster, køb billige blomster online, køb hvid blomst

Sammen skal din søgeordsliste for annoncegrupper se sådan ud:

[søgeord 1]

"Søgeord 1"

+Søgeord +1

Kvalitetsresultat

Googles Quality Score eller kvalitetsresultat er noget af det mest essentielle at have forståelse for - og fokus på, hvis man ville lykkedes med sin Google Ads strategi. Google definerer selv kvalitetsresultatet som et estimat af kvaliteten af dine annoncer, søgeord og landingssider.

Kvalitetsresultatet er angivet på en skala fra 1-10, og annoncer af høj kvalitet kan føre til lavere priser og bedre annoncepositioner.

Kvalitetsresultatet bedømmes ud fra følgende faktorer:

 • Forventet klikrate
 • Annoncerelevans
 • Landingsideoplevelse

Forventet klikrate definere Google selv således:

En søgeordsstatus, der angiver, hvor sandsynligt det er, at der vil blive klikket på din annonce, når den vises for det pågældende søgeord, uanset din annonces position, udvidelser og andre annonceformater, der kan påvirke annoncens mulighed for eksponering og synlighed.

– support.google.com

Husk på, at det er Googles egen vurdering, hvor relevant dine annoncer og søgeord er, og den vurdering er fra annoncørens perspektiv desværre svær at påvirke. Men hvis du opbygger dine annoncer fornuftigt, bør det også være muligt at opnå et højt kvalitetsresultat.

Annoncerelevans er en vurdering af, hvor relevant din annonce er for dit søgeord. Som en annoncør har du til gengæld bedre mulighed for at påvirke denne vurdering, for man ganske enkelt blot kan redigere sine annoncer og derefter opnå en bedre kvalitetsvurdering.

Landingsideoplevelse er et skøn over, hvor relevant og brugbar din hjemmesides landingpage er for de mennesker, som klikker på annoncen.

Landingsider, som er velstrukturerede og indeholder relevant og brugbar information for brugeren. Relevans for den besøgende er alfa omega, da du ellers vil opleve en høj bouncerate (afvisningsprocent), som dækker over, at den besøgende kun ser en side på hjemmesiden og derefter hurtigt forlader hjemmesiden igen. Også her har du mulighed for at påvirke denne faktor ved ganske simpelthen at du selv eller med hjælp fra mennesker med forstand på at levere landingsider sikre dig, at dine landingssider skaber så meget merværdi for den besøgende, at de bliver på din hjemmeside og endda klikker sig rundt.

Hvis du vil teste kvalitetsresultatet, kan du med fordel gøre brug af Googles hjælpeværktøj til netop dette her.

Annoncer

Nu er vi langt om længe nået til selve skabelsen af dine annoncer. Som vi tidligere har gennemgået, så har du stor mulighed for at påvirke kvalitetsresultatet via faktoren annoncerelevans. Og derfor skal vi forsøge at inkludere det udvalgte søgeord så meget som muligt i annoncen uden at det fremstår unaturligt eller ødelægger et godt sprog.

Det første, man udfylder, er din endelige webadresse. Overvej, om du vil have, at en specifik annonce skal lede brugeren til en særlig side på din hjemmeside. I så fald udfylder du denne hjemmesideadresse i dette felt. Det er yderst vigtigt, at webadressen matcher den endelige adresse, og at siden fungerer, ellers vil dine annoncer mislykkes.

Herefter udfylder du overskrift 1. Mit råd er, at du ganske simpelthen anvender dit udvalgte søgeord i din overskrift. Grunden til det, er at brugeren, som har foretaget en søgning, skal finde præcis, hvad vedkommende søger efter.

Hvis en bruger for eksempel søger på “køb blomster” og finder frem til en annonce, som i overskriften siger “køb blomster”, så er der ganske enkelt højere sandsynlighed for, at brugeren nu har fundet præcis, hvad de søgte efter.

OBS: Vær forsigtig med at anvende varemærker i Google Ads. Du kan læse mere om dette i Markedsføringsloven og Googles egne retningslinjer for brug af varemærker finder du her.

Herefter udfyldes overskrift 2. Dette vil vises til højre for Rubrik 1 i annoncen. Husk, du har kun 30 tegn til rådighed. Mit råd er derfor, at du formulerer dig kort, men godt- og bruger en formulering, som allerede eksisterer på din hjemmeside. Dette vil medføre, at Google vurderer, at din annonce har meget til fælles med din hjemmeside, hvilket er godt for kvalitetsresultatet.

Næste skridt er nu at udfylde “sti”, som er den del af tekstannoncen, der vises med grøn tekst under overskriften. Stien giver din bruger en ide om, hvor vedkommende vil lande på din hjemmeside. Med udgangspunkt i tidligere eksempel vil det til eksempel se sådan ud:

www.example.com/købblomster        

Det er også mit råd, at du her inkluderer det udvalgte søgeord.    

Til sidst men ikke mindst skal du lave en beskrivelse. Du har 90 tegn til rådighed, hvilket giver dig muligheden for at være mere udførlig og kreativ i din tekst, ligesom du her med fordel kan berette mere om din tekst. Endeligt er det min klare anbefaling, at du gør brug af formuleringer, som allerede findes på hjemmesiden for at øge annoncerelevansen.

Husk: Annoncen skal have et tydeligt budskab og i et velformuleret sprog. Du kan evt. udforme flere forskellige annoncer for at se, hvilke som performer bedst.

Nu er din annoncegruppe sådan set færdig. Du fortsætter med at oprette flere annoncegrupper for hvert enkelt søgeord, der er de mest relevante for dit produkt eller service.

Tips! Læs vores indlæg om, hvordan du SEO optimere din hjemmeside her

Negative søgeord
Når din Google Ads kampagne har kørt et stykke tid kan du med fordel kontrollere søgeordsrapporten med jævne mellemrum. Søgeordsrapporten er en liste over de søgeord, som folk har søgt efter, da valgte at klikke på din bestemte annonce. Det er en yderst god måde at kontrollere på, om de klik, du har købt, er relevante for din virksomhed.

Man kan ikke altid fortolke præcis, hvad den besøgende havde til hensigt, da de klikkede på din annonce, men ved at læse søgeordsrapporten kan du dog få en rimelig fornuftig fornemmelse, om det er den rigtige trafik, du køber ind på deres hjemmeside.

Hvis du f.eks. har en blomsterbutik, og du i søgerapporten ser, at brugerne har søgt efter 'køb blomster', 'bestil blomster', eller 'hvor man kan købe smukke blomster'. Sandsynligheden er så ret stor, at din annonce er blevet vist til folk, der har til hensigt at købe blomster. Men hvis du ser, at brugerne har søgt efter 'billeder af smukke blomster', 'videobrug blomster' eller 'køb blomsterbutikker', er sandsynligheden for, at du køber den rigtige trafik, ikke stor, og dermed har du spildt penge på disse klik.

For at undgå dette kan du bruge det vi kalder negative søgeord til at udelukke søgeord, der ikke har noget at gøre med din virksomhed.

Du kan læse mere om, hvordan negative søgeord fungerer her.

Ovenstående er naturligvis kun en brøkdel af det arbejde, der rent faktisk kræves for at oprette og ikke mindst vedligeholde en Google Ads kampagne. Men det er en begyndelse, som alting jo har.

Björns 10 hurtige

 1. Dagligt budget - Læs mere om, hvordan det fungerer
 2. Forstår reglerne i budgivning  - Læs mere om de forskellige budgivningsstrategier
 3. Annonceudvidelser - Viser yderligere virksomhedsinformation sammen med din annonce
 4. Omkostning pr klik - Hav styr på dine omkostninger, og få forståelse for, hvordan priserne udregnes
 5. Klikrate (CTR-) - Click - Through - Rate. Læs mere om, hvad det rent faktisk betyder
 6. Tjek, hvor din annonce vises i Googles søgeresultat - Lad vær med at Google efter dine egne annoncer. Det vil ødelægge din CTR og påvirke kvalitetsresultatet.
 7. Lav søgevolumen - Er der ingen, der klikker på din annonce? Måske foretages der ikke så mange søgninger på dit søgeord
 8. Remarketing - Tilpas din søgekampagne til personer, som tidligere har besøgt din hjemmeside
 9. Google Analytics - Læs mere om, hvordan du kommer i gang med Google Analytics
 10. AdWords Editor - Læs mere om, hvordan du kommer i gang med gratisværktøjet AdWords Editor, som gør det nemt at strukturere større kampagner

Related posts

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil