Gratis tilbud til erhvervsdrivende - Fra Skat

Gratis tilbud til erhvervsdrivende - Fra Skat

Sanne Holmvang

Marketing Manager, Danmark
28/3/2023
3
minutter

Som nystartet virksomhedsejer er der mange ting og emner man skal have styr på, nogle af de vigtigste punkter er moms, told og skattebetalingerne, det kan hurtigt blive en dyr affære hvis ikke man har styr på sine frister. 

Det danske skattesystem er kompleks og kan være kompliceret, derfor har Skattestyrelsen lavet en række gratis vejledningstilbud for at hjælpe nystartede virksomheder og selskaber godt på vej.

De forskellige vejledningstilbud er: 

Videoer

Skattestyrelsen har lavet en række videoer der er frit tilgængelig på Skattestyrelsens hjemmeside. De er delt ind i enkeltmandsvirksomhed og selskaber. Her gennemgåes emner som skattekonto, moms hvis man handler med andre EU-lande, basis godt at vide ved opstart som henholdsvis EV, PMV eller et selskab samt basis information indenfor regnskab og bogføring. Alle videoerne varer mellem 10 og 20 minutter, altså er de nemme og overkommelige at se, og gå tilbage til hvis der er noget man har brug for at se mere end en gang. 

Webinar

Hver måned afholder skattestyrelsen cirka 3 webinar i forskellige emner. Her gennemgås blandt andet moms på tværs af EU-lande, basisviden for nystartede virksomheder. Her er der mulighed for at stille spørgsmål til en af deres skatteeksperter i forbindelse med gennemgangen. Ligeledes gennemgås der særlige aftale dokumenter der er vigtige at kende hvis man operere udenfor Danmarks grænser. Særligt er at webinarerne er placeret op til de store indberetnings datoer, altså ligger moms webinar kort tid før indberetningen af moms skal ske. 

Vejledningssamtale

For enkeltmandsvirksomheder er det muligt at bestille tid til en gratis telefonisk vejledningssamtale, i virksomhedens første 2 leveår. Samtalen kan dække alle de områder man kommer igennem som nystartet virksomhed og der opstår tvivl. Det kan fx være moms, told, skat samt diverse indberetninger. 

Skattestyrelsen har lige ledes lavet en guide om start-up for henholdsvis enkeltmandsvirksomhed og selskaber. 

Særligt for importører og eksportører

Foruden de generelle webinar der fortæller om virksomhed generelt, har Skattestyrelsen lavet en række webinar særligt målrettet for importører og eksportører. 

Hvert kvartal afholdes der webinar i told for begyndere. Derudover afholdes der løbende webinar i blandt andet handelsaftaler, toldværdi og præferenceoprindelse. 

Har man brug for yderligere forklaring efter webinaret “Told for begyndere” er det muligt at bestille en telefonisk vejledning, virtuelt møde eller fysisk på Toldstyrelsens adresse eller din virksomhedsadresse,  inden for told 

Særligt for motorfaglige virksomheder 

Skattestyrelsen tilbyder generel vejledning indenfor motorområdet med Motorstyrelsen. Mødet kan foregå fysisk på Motorstyrelsens adresse, virtuelt eller via telefon. De kan blandt andet hjælpe med vejledning i hvordan man værdifastsætter køretøjer. 

Ved bookning af møde med både Motorstyrelsen og Toldstyrelsen, beder de dig indsende dine spørgsmål, så de kan forberede sig bedst muligt. 

Yderligere tilbud 

Sammen med overstående vejledning indenfor skat, told og moms, tilbyder Skattestyrelsen også en guide i bogføring, den kan du finde her, uanset virksomhedstype.

Related posts