Gør dig dine overvejelser når du mangler finansiering 

Der findes mange finansierings og låne muligheder, det kan for mange privat personer føles som en jungle. Der bliver ikke færre muligheder bare fordi man bliver erhvervsdrivende. 

Det er derfor som nystartede virksomhed en god ide at sætte sig ned og tænke over hvad man behøver og hvad der kunne være skønt at have. 

Skær ind til benet 

Vi kender allesammen begreberne need-to-have og nice-to-have. Også når man starter virksomhed og pengene er små. 

Start derfor med at sætte dig og vurder hvad der er kritisk for at kunne komme i gang. 

Når det mest nødvendige er listet op, er det nemmere at begynde på en prioriteringsliste for det næste og forbedringer til det mest nødvendige. 

Hvilke finansierings muligheder er der?

Der findes et utal af muligheder for at finansiere både opstart men også udvikling af en virksomhed. Du kan læse om bare nogle af dem herinde, her fremgår også forskellige fordele og ulemper ved dem.

Der er i hovedtræk tre muligheder: investeringer, lån eller opsparing. 

Opsparing giver sig selv, det er altid muligt at kigge på om man selv har en opsparing, eller om det kan vente, så ledes at man kan nå at spare op til det. 

Ved både investorer og lån skal man gøre sig det klart hvad man er villig til at betale for de penge man skal bruge. 

Ved en investering kan det også være at det er muligt investor har en viden eller et netværk som kan hjælpe en videre i den rigtige retning. 

Erhvervslån

Det er i dag blevet lettere end nogensinde før at optage lån. Og mulighederne på nettet vokser hele tiden. Vær derfor påpasselig og kritisk. Et lån udenom banken kan sagtens være fornuftigt, det afhænger helt af hvad lånet skal bruges til, og hvordan du tænker at tilbagebetale det. Såfremt du ikke er realistisk når du tager et af disse lån, kan det hurtigt blive dyre end den mere omsætning du helst skulle få ind. Lån derfor altid ansvarlig!

Hvor meget bør du låne? 

Hvis du finder ud af at du vil gå videre med at låne pengene, bør du starte med at finde ud af om du behøver det hele eller om du har en del af beløbet selv. 

Med lån betaler man typisk for hver en krone man låner, det er derfor en god ide kun at låne hvad man behøver. 

I denne forbindelse er det typisk endnu en gang at gå over alle virksomhedens omkostninger, vil nogle af dem måske kunne spares væk, eventuelt ved en samleløsning. Det kan være at du i dag betaler en for at håndtere dine sociale medier, eller har et email setup ved siden af din hjemmeside. Er det muligt for dig at finde en der passer dine behøver der har flere af tingene. Og det samlet bliver billigere. Typisk er leverandører til at snakke med, særligt hvis man kan lave en pakke løsning. 

Forbered dig inden du låner penge

Hvad end du optager et lån eller får investorer ind, bør du altid starte med at få styr på din virksomhed, så sørg for at du har dit pitch og din ide helt klar. Jo mere klart det er formuleret jo lettere er det også at overbevise andre om at det er en god ide. 

Når du har styr på alt i din ende, så lav en google søgning og find ud af hvem investor eller långiver er. Det er altid en god ide at vide så meget som muligt om dem du låner penge af. Er det en långiver, og ikke en traditionel bank så undersøg altid: 

  • Deres anmeldelser - Har de gode eller dårlige anmeldelser, hvad bliver der typisk kommenteret i de negative. Og hver kritisk mange steder kan virksomheden være med til at vurdere om anmeldelserne reelt skal være der eller om de skal fjernes. 
  • Lånebeløb og vilkår - Undersøg om det sted du ønsker at låne penge, kan hjælpe med det ønsket beløb. Ønsker du at låne højere beløb end de tilbyder som maks, og du sender en låneansøgning afsted, kommer du typisk til at fremstå desperate og som en der ikke har styr på tingene. Du vil derfor være mindre tilbøjelig til at få et lån. En ide kan også være at kigge ind i hvilke andre vilkår der kan være. Find ud af inden du tager lånet hvilke muligheder der er hvis du skulle være i den heldige situation at du kan indfri før tid. Eller hvis du står i modsatte situation og der på et tidspunkt er kommet en uforudset udgift så du ikke kan betale jf den aftale i indgår. 
  • Låneperioden - Det samme som lånebeløbet. Såfremt dine behov ikke stemmer overens med det låneudbyderen kan tilbyde er det måske værd at fortsætte søgningen til du finder en der passer. Ønsker du en lang løbetid grundet en stor invetering, er det måske bedre at bruge det længere tid på en traditionel bank. Hvor hvis det er for en kort mellem finansiering kan det være en fordel at undersøge alternativerne. 
  • Prisen - Indhent altid mere end et tilbud så du har noget at sammenligne. På den måde er der større chance for at finde et lån eller en investering der passer netop dig, din virksomhed og behovet. 

Nu er der ikke andet tilbage end at du skal igennem de forskellige muligheder. 

Ønsker du at høre mere om Qred, så kan du læse om os på vores hjemmeside eller ansøge her. Vi tilbyder fleksible erhvervslån til danske små og mellemstore virksomheder.

Del denne artikel

Related posts

Læs også