Er Black Friday billigere end Cyber Monday?

Er Black Friday billigere end Cyber Monday?

Sille Larsen

Marketing Lead Danmark
Qred
20/11/2023
3
minutter

De amerikanske tilbuds-fænomener, Black Friday og Cyber Monday, har for alvor vundet indpas i det danske samfund, hvor et hav af tilbud koncentreres på blot to dage. I dette blogindlæg kan du læse om, hvad forskellen mellem de to tilbuds-dage er, hvilken af dem der egentlig er billigst, og blive godt rustet til at undgå at blive snydt. 

Hvad er Black Friday?

Før i tiden gik oftest danskerne shop-amok i forbindelse med januar-, påske- og juleudsalg. En slags udvandet tilbudsfest, der strakte sig over flere dage. 

Men i 2017 blev den amerikanske tradition Black Friday afholdt i Danmark, og det ser ud til at den er kommet for at blive. Black Friday opstod i forbindelse med Thanksgiving, en dag om året hvor amerikanerne tilbringer tiden med deres kære, og hvor det meste i landet derfor er lukket ned. For at sætte gang i salget og julehandlen er fredagen efter Thanksgiving blevet brugt som et startskud - og med stor succes!

Black Friday falder altid på den sidste fredag i november måned, og navnet stammer fra den amerikanske stat Philadelphia, der brugte betegnelsen til at beskrive den massive menneskemængde, der blev set på gaderne fredagen efter Thanksgiving. 

Hvad er Cyber Monday?

I virvaret omkring Black Friday kan det være at du har misset Cyber Monday, som ellers er kendt som rivalen til Black Friday. Også denne tilbudsfest er kommet til Danmark og ser ud til at blive. 

Cyber Monday falder altid på mandagen efter Black Friday og omfatter også et hav af tilbud. Navnet stammer fra en undersøgelse, der viste, at mandagen efter Black Friday var en af årets dage med mest handel på nettet. 

Hvad er forskellen på Black Friday og Cyber Monday?

Den grundlæggende forskel på de to tilbuds dage er, at mens Black Friday omfatter tilbud i de fysiske butikker og på nettet, så omfatter Cyber Monday hovedsageligt onlinebutikker. I dag, hvor langt de fleste fysiske butikker også har en webshop, er forskellen dog ikke længere så stor. 

I Danmark er omsætningen størst på Black Friday. Dette kan skyldes det større kendskab og at tilbuddene findes både i fysiske butikker og på nettet. Men betyder det så, at Black Friday har de bedste tilbud?

Det skuffende svar er, at der nok ikke er den store forskel. Du kan være heldig, at visse varer er blevet sat yderligere ned efter Black Friday, i et forsøg på at få solgt ud. Dog kan du også opleve, at tilbudsvarer ikke længere er på tilbud under Cyber Monday. 

Buy Nothing Day

Hvis du har misset Cyber Monday, har du måske heller ikke hørt om den internationale protestdag ‘Buy Nothing Day’, som går helt tilbage til 1993. Protestdagen falder mandagen efter Thanksgiving og markerer en protest mod sociale og miljømæssige forhold, der skabes af overforbrug. 

I 2023 valgte IKEA for eksempel at hæve prisen på en lænestol fra 1.899 kr. til 18.990 kr. på Black Friday, med budskabet til forbrugerne om at vurdere materialer, holdbarhed og design, i stedet for kun at kigge på prisen. Læs artiklen på tv2.dk her

Undgå at blive snydt

Tjek prisen

Vær opmærksom på, at varernes rabatterede priser under Black Friday og Cyber Monday ikke nødvendigvis er varernes billigste udsalgspris. 

Du kan bruge sider som Prisjagt til at få en oversigt over en vares udsalgspris over en længere periode for at se, om den er blevet solgt til en lavere pris end den, der tilbydes under Black Friday eller Cyber Monday. 

3 tips til sikker online handel

Handler du på ukendte hjemmesider, så husk at undersøge, om den er troværdig og sikker at handle på. Her får du tre tips til at sikre dig en tryg online handel: 

  • Indtast hjemmesideadressen på DK Hostmaster for at tjekke om informationerne stemmer overens mellem webshoppen og informationerne på DK Hostmaster.
  • Tjek virksomheden i CVR-registret på virk.dk.
  • Sørg for at hjemmesideadressen starter med “https://”. Dette certifikat bekræfter, at dine data bliver krypteret. 

Med dette vil vi blot ønske dig en rigtig god handel! 

// Teamet hos Qred

Related posts